Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Student in Beeld: Fleur Louwe

Foto: Fleur Louwe
Foto: Fleur Louwe

In de rubriek Student in Beeld laten we iedere keer werk zien van een fotografiestudent. De student vertelt zelf over zijn of haar project.

Paarden fotograferen maar dan anders, een combinatie van kunst en paardenfotografie, Fleur Fotografie

“‘Laten we beginnen met het feit dat paarden er zijn om op te rijden, en niet om te fotograferen’ Dat was de openingszin van de leraar tijdens het intake gesprek aan de Fotovakschool. Als 100% paardenmeisje met een plakboek vol paardenfoto’s was dat niet waar ik op hoopte. Waarschijnlijk ben ik toegelaten op mijn enthousiasme.
Inmiddels 3 jaar, 3 exposities, 2 prijzen en meer dan 100 publicaties verder zijn er heel wat dingen veranderd.
De ‘fotografie verslaving’ begon in de zomer van 2012. Het toestel ging elke dag mee naar de manege. Hier stond een jong paard wat ik later zou gaan rijden. Ditzelfde paard is nu nog mijn favoriete model, als ik terugkijk zie je hoe hij steeds meer mijn maatje wordt. Nog geen maand op pad met de camera klopte ik aan bij de Fotovakschool. Je kunt wel stellen dat het toen best een gok was, was het echt wat ik wilde?
De opleiding was vanaf dag 1 een feest, ik ga alle dagen met plezier naar school. Ik leer veel, op de tweede plaats kwam dan ook dat ik bewust werd van wat ik fotografeerde. Een grote sprong was gemaakt. Op school mocht ik al snel geen paarden foto’s meer inleveren, maar zodra ik thuis kwam ging ik daar uiteraard vrolijk mee verder. Ik had gevoel bij paarden en kreeg steeds meer passie in de fotografie. Ik wilde niets anders dan deze twee hobby’s combineren.
Aangezien de paarden fotografie niet beoordeeld werd deed het er weinig toe wat anderen er van vonden. Ik fotografeerde wat ik dacht dat mooi was. In mijn omgeving merkte ik dat er steeds meer mensen kwamen die interesse hadden in mijn werk en ik startte met een bedrijvenpagina op Facebook. Op deze manier is het balletje gaan rollen. Er zijn foto’s die meer dan 1500 keer gedeeld zijn, het bereik wat je dan hebt is natuurlijk helemaal te gek.
Op school raadde een docent aan om eens bij een paard gerelateerd magazine langs te gaan. Ik wilde naar Bit, voor mij het meest perfecte paarden magazine wat er bestond met uiteraard prachtige fotografie. Lonneke, de redactrice van Bit en ook fotograaf was enthousiast over mijn portfolio. Wat een opluchting. Het was een gezellige middag en ik liep de deur uit met een stage op zak.
Frankrijk_Fleur_WPGP_2
In de stage heb ik onbeschrijfelijk veel geleerd. Ik kwam op veel stallen, leerde nieuwe mensen kennen en kreeg ervaring in de fotografie. Na de stage periode mocht ik blijven als freelancer. Nog steeds geniet ik van elke opdracht.
Via Bit kwam ik ook op de hoogte van een grote internationale fotowedstrijd: The World Photo Grand Prix, met 15 jury leden van over de hele wereld en veel inzendingen. Ik won in de rubriek ‘Photography Student’. Trotser dan toen ben ik nooit geweest!
Mijn foto werd tentoongesteld tijdens de Wereld Ruiter Spelen 2014 in Frankrijk en tijdens de Wereldbeker Finale 2015 in Las Vegas. Ik kreeg opdrachten van de VS tot Japan. Magazines wilden interviews en foto’s plaatsen en opdrachten geven.
Mijn liefste lievelingspaard die daar op de foto staat maakte mij bekend. Ik hoop dat het fotografie avontuur nog lang niet afgelopen is. Dit jaar ga ik afstuderen, en daarna ga ik… paarden fotograferen, dat in ieder geval.
‘Paardenfotografie is een mooie branche om in door te groeien, dat heb je mij nu laten zien’ Dat was de openingszin van de enthousiaste leraar tijdens mijn laatste beoordeling. Als 100% paardenmeisje met een portfolio vol paardenfoto’s was dat precies waar ik op hoopte!”
www.fleurfotografie.com
Fleur Louwe is student aan de Fotovakschool in Apeldoorn.