terug

Sigma 24mm ƒ/1.4 ART & nieuwe quatro

De sigma 150-600 mm
De sigma 150-600 mm

Van Sigma zijn er enkele nieuwe producten aangekondigd, en van eerder aangekondigde producten is nu bekend dat ze geleverd worden. Dat laatste geldt voor de 150-600 mm, die nu leverbaar zou moeten zijn.
Nieuwe producten zijn ten eerste de Sigma 24mm ƒ/1.4 ART met naar keuze een Sigma, Nikon of Canon vatting, die overigens achteraf kan worden gewijzigd door de Sigma service. Dit lijkt gezien de reeks waarin het objectief wordt aangekondigd voor de liefhebbers van lichtsterke groothoeken een heel interessant objectief. De 35mm en 50 mm in deze reeks kunnen zich zonder meer meten met wat er verder te krijgen is, de verwachtingen voor deze 24 mm ƒ/1.4 zijn dan ook hoog. De aankondiging van Sigma maakt melding van vergaande gecorrigeerde chromatische fouten en een minimale lichtafval, ook bij de volle opening.
sigma_24mm_f1.4_art_lens
Het andere nieuws is de uitbreiding van de geheel eigen en opvallende Quattro camera reeks met een versie met een vaste 21 mm, de Sigma Quattro dp0. De reeks biedt nu de keuze voor 21 mm, 28 mm, 45 mm en 75 mm, waarbij voor die laatste ook nog een speciaal conversie voorzet objectief is ontwikkeld dat de brandpuntsaftsand op 90 mm brengt met behoud van de lichtsterkte. Voor alle uitvoeringen geldt dat het vaste objectief speciaal is afgestemd op de sensor, die van het eigen Foveon type is dat door de eigen manier waarop de kleurinformatie wordt vastgelegd een extreem hoge scherpte oplevert.
quattro