terug

SHOOT A’DAM 2015 bijna van start

shoot2015-banner-420x105

Een dag vol gratis inspiratie en informatie voor de professionele fotograaf en serieuze fotografiestudent.

Op maandag 16 maart aanstaande wordt al weer de 3e editie van het event ‘shoot A’DAM’ georganiseerd in de fotografische creatieve hot-spot Pakhuis de Zwijger. Shoot A’DAM is een informatief, inspirerend, interactief gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Het event wordt gehost door de topmerken broncolor (via Transcontinenta) en Hasselblad (via Pro-Spirit)  met medewerking van diverse event partners, zoals: de DuPho, PANL, PF magazine, Canon (printers), EIZO, PhotoQ en de Lease Factory.

Dit unieke gratis eendaagse event richt zich specifiek op professionele fotografen, fotografie assistenten, aanstormend talent, serieuze fotografie studenten en andere beroepsgroepen werkzaam in de fotografie en imaging industrie die graag vooruit willen. De bijzondere mix van activiteiten op shoot A’DAM 2015 uit zich in: demonstraties – live shoots door diverse internationale topfotografen, inspiratie – visual storytelling door diverse topfotografen, informatie – seminars/workshops over o.a. fotobewerken, kalibratie, marketing en succesvol ondernemen gegeven door experts van diverse event partners, touch & try – mini studio opstellingen voor de ultieme touch & try met top merken, interessant aanbod van gepubliceerde fotoboeken en last but not least…..veel interactie en een ideale netwerkmogelijkheid.

Live foto shoots

Een van de belangrijkste en meest inspirerende onderdelen van shoot A’DAM zijn ongetwijfeld de diverse live shoots en demonstraties die op het podium in de grote zaal plaatsvinden. Gedurende de dag zal een breed scala aan fotografische genres zoals fashion, portret, mode, stilleven en bruiloft de revue passeren. Met ruim 250 zitplaatsen is er altijd wel een plekje om één of meerdere live shoots bij te wonen. Tijdens shoot A’DAM 2015 zullen diverse internationale fotografen – Lara Jade, David Stanbury en Urs Recher – in de grote zaal diverse live shoots en demonstraties uitvoeren.

Visual Storyteling

Tijdens shoot A’DAM 2015 zullen verschillende visual storytellers hun inspiratie delen. Visual storytelling maakt gebruik van grafisch ontwerp, infographics, illustratie en fotografie om informatie over te brengen in de meest onderhoudende en informatieve vorm. De kracht van het beeld bijna letterlijk vertaald met meeslepende teksten die een unieke kijk geven in de motivatie en gedrevenheid van fotografen. Succesvolle fotografen die iets te vertellen hebben en dit graag met je delen. Tijdens de visual storytelling sessies komt een uiteenlopend aanbod van onderwerpen en inspiratie aan bod. Stuk voor stuk ijzersterke en inspirerende stories en beelden die het uiteindelijk resultaat zijn van een idee en/of opdracht waar de betreffende fotograaf zijn passie voor beeld in optima forma in heeft verwerkt. De meewerkende fotografen zijn: Daniel Maissan, Daimon Xanthopoulos, Rob Hornstra, Alice Wielinga en Cris Toala Olivares.

Seminars/workshops

Gedurende shoot A’DAM zullen op continue basis diverse gratis seminars worden gegeven. Gericht op uitdagingen en mogelijkheden waar professionele fotografen voor staan en met medewerking van bedrijven uit de hedendaagse fotografische industrie. Leren van en geïnspireerd worden door top professionals is het doel van deze seminars en workshops. Perfect voor iedereen die zijn of haar fotografie business naar een hoger plan wil tillen. Event partner DuPho neemt een groot deel van de seminar programmering voor haar rekening.
Het volledige programma staat op  www.shoot-amsterdam.nl
Hier kan men zich ook aanmelden voor shoot A’DAM 2015.
Via www.facebook.com/shootamsterdam wordt de laatste informatie gedeeld.
Wees er snel bij,  want de toegang tot het event is gratis maar vol=vol.

Over shoot A’DAM:

Oorspronkelijk zes jaar geleden gestart door Bron-Hasselblad USA in New York, is het ‘shoot’ concept inmiddels uitgegroeid tot een spannend, informatief en inspirerend jaarlijks evenement, dat gebaseerd is op het uitgangspunt om op continue basis te bouwen aan een actieve fotografische gemeenschap. Naast een breed scala aan gratis professionele fotografie seminars en informele workshops, zullen vanuit de imaging industrie toonaangevende merken en partners je informeren en leren hoe gebruik te maken van de meest geavanceerde fotografische hulpmiddelen en hoe deze te integreren in je eigen bedrijf. Transcontinenta, als distributeur van o.a. broncolor en Hasselblad, heeft het ‘shoot-concept’ 3 jaar geleden naar Amsterdam gebracht en derhalve bestempeld als ‘shoot A’DAM’. Inmiddels worden er naast de originele ‘shoot NYC’ . ook vergelijkbare ‘shoot’ events gehouden in o.a. Los Angeles, Parijs en Londen.
‘shoot A’DAM’ is niet zoals de meeste andere fotografische evenementen. In principe gericht op de professionele fotografen, maar nog steeds geschikt en interessant voor alle niveaus van beeldmakers is ‘shoot A’DAM’ een dag van interactiviteit en hands-on activiteiten. Geen saaie verkoopstands, maar in plaats daarvan letterlijk een pakhuis vol met live shoots, demonstraties, seminars, workshops en netwerk momenten. Elk ontworpen om te inspireren, informeren en te activeren. In samenwerking met lokale en internationale top fotografen, onderscheidende merken en toegewijde partners die allen jouw passie voor beeld delen.

Over Pro-Spirit en Hasselblad

Pro-Spirit is distributeur van Hasselblad in de Benelux.  Pro-Spirit staat voor een persoonlijke benadering en hun commitment stopt niet na de aanschaf van een product. Pro-Spirit  begeleidt, adviseert en ondersteunt  de Hasselblad fotograaf op het gebied van product, techniek, software, service & reparatie, maar ook door het bieden van verschillende activiteiten, zoals nieuwsbrieven, netwerkbijeenkomsten en workshops. Hasselblad produceert al jarenlang producten met de professionele fotograaf in het achterhoofd. Kenmerkend voor een Hasselblad camera is de superieure kwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

Over Transcontinenta en broncolor

Transcontinenta is al jaren importeur/distributeur  van bekende A-merken op het gebied van fotografie, video, print en interactieve educatie in Nederland. De professionele broncolor producten vormen samen een brede range aan licht oplossingen. Geschikt voor elke manier van beeld vastleggen. Of het nu voor een foto of videotoepassing is. Alle producten zijn even degelijk en van topkwaliteit, zodat een jarenlang probleemloos gebruik wordt gegarandeerd. Uitsluitend gemaakt volgens de allerhoogste kwaliteitseisen en specificaties.