terug

Samyang 135 mm ƒ/2.0

Samyang kondigt twee 135 mm objectieven voor full-frame aan:
• Samyang 135mm ƒ/2.0 ED UMC teleobjectief
• 135mm T2.2 VDSLR ED UMC video/cine objectief.
135mm F2.0 - 3 45
Met de veelgeprezen functionaliteit en de uitstekende bouwkwaliteit van Samyang objectieven, wordt het Samyang DSLR en VDSLR assortiment nu uitgebreid van ultra groothoek tot telefoto in aanvulling op de in 2014 geïntroduceerde 12mm Fisheye en 50mm Full-Frame serie.
De handmatig scherp te stellen Samyang 135mm ƒ/2.0 ED UMC staat optisch op hoog niveau en levert zelfs bij de volle opening van ƒ/2.0 uitzonderlijke resultaten. Hierdoor is het perfect voor portretten en opnamen bij weinig licht. Bij camera’s met een APS-C / DX sensor heeft het objectief een equivalent van ongeveer 200mm.
De Samyang 135mm ƒ/2.0 in de Nikon AE versie biedt de verstelling van het diafragma via de camerabody en ondersteunt ook de belichtingsstanden A/S/M en P. De kortste instelafstand van slechts 80 cm maakt het mogelijk om close-up’s te maken met een vergrotingsmaatstaf van 1:4.

De Samyang 135 mm T2.2 VDSLR ED UMC

De Samyang video/cine serie objectieven staat meer precies videowerk toe door de T markeringen. Doordat het objectief voorzien is van een gekartelde scherpstelring is het standaard te gebruiken met een follow focus systeem. Het diafragma is stil en soepel te veranderen met de ontkoppelde traploze diafragmaring. Tevens staan de afstandsschaal en T-nummers op beide zijden van het objectief voor extra gemak bij het filmen. Daarnaast zijn alle Samyang video/cine objectieven van gelijke lengte en gelijke kleurtemperatuur, zodat ze zonder problemen onderling gewisseld kunnen worden tijdens het filmen.

Gebouwd voor langdurig gebruik

De nieuwe 135mm serie is opgebouwd uit 11 lenselementen in 7 groepen, waaronder een extra lage dispersie lens (ED). De Ultra Multi Coating (UMC) van Samyang minimaliseert flare en ghosting. Door gebruik te maken van een “floating lenselement” optische constructie blijft ook op de zeer korte afstand van 80 cm aberratie en vervorming tot een minimum beperkt.
135mm F2.0 - 2 side