terug

Samsung NX500

Samsung introduceert de NX500, een compacte smart systeemcamera waarmee iedereen foto’s en video’s van professionele kwaliteit kan maken. Door het compacte formaat neem je de camera gemakkelijk mee en gaat er geen moment verloren. Via Bluetooth en Wi-Fi deel je beelden direct met vrienden en familie op sociale media.
EV-NX500_006_Front-Filp-Up_Black

Beeldkwaliteit

De NX500 is technische vergelijkbaar met de Samsung NX1, zie de test op de P|f website, alleen zijn alle mogelijkheden ondergebracht in een kleinere behuizing. Door die compactere behuizing is de interne EVF verdwenen. Ook bij weinig licht schiet je met de hoge resolutie 28MP Back Side Illumination APS-C sensor gedetailleerde beelden. De NX500 maakt zowel 4K- als UHD-video’s, het beste en scherpste wat er momenteel op de markt verkrijgbaar is.
De ingebouwde HEVC Codec brengt opslagefficiëntie naar de NX500. Video’s worden gecomprimeerd tot de helft van de bestandsgrootte zonder dat dit ten koste gaat van de hoge kwaliteit. Bovendien zet je foto’s die je met de functie Interval Capture hebt gemaakt direct in de camera om in een UHD time-lapsevideo. Je hoeft de beelden dus niet eerst naar een PC over te zetten.
NX500 Magazine_Model
 

Supersnel en behendig

De NX500 is uitgerust met een DRIMeV processor. De processor is sneller dan zijn voorganger, biedt levendige kleurenreproductie en ook de ruisonderdrukking en beeldkwaliteit zijn verbeterd. Door de combinatie van de sensor met Hybride Autofocus en 9 FPS continue beelden leg je de snelste acties vast. De slimme Samsung Auto Shot (SAS)-functie herkent bewegingen, waarmee de NX500 zelf bepaalt wat het beste moment is om het beeld vast te leggen.
Perfecte self(ie)-service
Met het kantelbare display van de NX500 maak je eenvoudig de perfecte selfie. De camera is verbonden via Wi-Fi, Bluetooth en NFC waardoor je de beelden en videobestanden moeiteloos en razendsnel verstuurd naar smartphones en tablets.
NX500_Groupshot
De Samsung NX500 is vanaf maart 2015 verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en bruin. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.