terug

Samenwerking Olympus en EyeFicloud

EyeFi cloud is een systeem om foto’s te synchroniseren over al je apparaten met een netwerkverbinding, al of niet draadloos. De EyeFi cloud biedt je hulpmiddelen voor het organiseren en aanpassen van je foto’s. De dienst is in principe bedoeld voor persoonlijk gebruik. Er is een gratis testperiode van 90 dagen, daarna kost het gebruik van de dienst € 49,99 per jaar.
eyeficloud
Eyefi en Olympus Imaging Corporation hebben hun samenwerking aangekondigd die het gebruikers van Olympus WiFi-camera’s mogelijk maakt om Eyefi’s mobiele apps en clouddienst te gebruiken voor fotomanagement en synchronisatie. Fotografen met een Olympus WiFi-camera kunnen vanaf nu foto’s maken met hun camera, om die foto’s vervolgens op hun mobiele apparaten te kunnen bewerken, organiseren, delen en synchroniseren via Eyefi Cloud. Via deze cloudddienst zijn de fotocollecties vervolgens toegankelijk op smartphones, tablets, desktops en zelfs Smart TV’s. Daarnaast kunnen Olympus-gebruikers de foto’s die ze met hun smartphone maken ook in een keer bekijken via één samengestelde en gestructureerde fotobibliotheek, altijd en overal.
Olympus2-OMD
De afspraak betekent voor gebruikers van Olympus WiFi camera’s dat ze een langere testperiode krijgen en een korting op de jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van de EyeFi cloud.
Eyefi Cloud, dat vorig jaar wereldwijd werd geïntroduceerd, kan zowel met als zonder Eyefi Mobi WiFi SD-kaart gebruikt worden en is de enige clouddienst voor foto’s die werkt in combinatie met smartphone-, WiFi- en DSLR-camera’s en foto’s vanaf het moment van opname automatisch synchroniseert met alle desbetreffende apparaten in één geïntegreerde bibliotheek. Gebruikers van Olympus WiFi-camera’s kunnen gebruik maken van de nieuwste versie van Eyefi Cloud, die hen de volgende functionaliteiten biedt:

  • Direct verbeteren en organiseren
  • Bekijk alle foto’s en pas deze direct aan: bijsnijden, roteren of organiseren door middel van tags en albums gaat gemakkelijk via smartphone, computer of tablet.
  • Leer en verbeter
  • Bekijk de camera-instellingen (EXIF-visualisatie) die gebruikt zijn om de perfecte foto te maken.
  • Bekijk en zoek foto’s gesorteerd per camera
  • Bekijk foto’s gebaseerd op cameratype om gemakkelijk de beste foto’s selecteren.
  • Bekijk foto’s altijd en overal
  • Automatische synchronisatie van foto’s naar andere apparaten, zodat foto’s altijd en overall toegankelijk zijn, zelfs offline.

eyecloud2