terug

Ricoh /Pentax objectieven

RICOH introduceert twee nieuwe zoom-objectieven voor camera’s met de Pentax K-vatting.

PENTAX-D FA 70-200 mm F2.8ED DC AW

De eerste is HD PENTAX-D FA 70-200 mm F2.8ED DC AW, ontworpen voor gebruik in combinatie met PENTAX K-mount digitale spiegelreflexcamera’s. Deze ultratelezoomlens met hoge lichtsterkte is een nieuwe toevoeging aan de hoogwaardige Star-serie, ontwikkeld voor het hoogste niveau beeldkwaliteit.
pentax70-200
Dit ultratelezoom objectief is ontwikkeld als nieuwste model in de PENTAX-Star-serie. Hierin vind je PENTAX-verwisselbare objectieven voor de hoogste beeldkwaliteit doordat ze verschillende aberraties tot een minimum compenseren. Deze nieuwe lens biedt een maximaal diafragma van ƒ/2.8 bij alle brandpuntsafstanden van 70 mm tot 200 mm. Het objectief is daarnaast voorzien van andere door PENTAX ontwikkelde lenscoatingstechnologieën, zoals de nieuwe Aero Bright Coating II voor uitzonderlijk lage reflectie en de hoogwaardige HD-coating. Daardoor produceert het extra scherpe hogecontrastbeelden zonder overstraling en spookbeelden, zelfs onder lastige lichtomstandigheden, zoals tegenlicht. De optiek bevat vier glaselementen met superlage lichtverspreiding en twee ED-glaselementen (Extra-low Dispersion). Verder zijn er twee nieuwe Super ED-glaselementen voor effectief compenseren van chromatische aberratie in het complete zoombereik en heldere hogeresolutiebeelden met hoge scherpte. De stof- en waterbestendige constructie maakt het objectief zeer betrouwbaar en duurzaam in veeleisende outdooromstandigheden.

HD PENTAX-D FA 150-450 mm F4.5-5.6ED DC AW

De tweede is de HD PENTAX-D FA 150-450 mm F4.5-5.6ED DC AW-ultratelezoomlens, ontworpen voor gebruik in combinatie met PENTAX K-mount digitale spiegelreflexcamera’s.
pentax-150-450
Dit ultra telezoomobjectief is ontwikkeld met een brandpuntsafstand van 150 mm tot 450 mm — de meest gevraagde brandpuntsafstand door gebruikers van high-end PENTAX-camera’s. Het objectief is voorzien van de door PENTAX ontwikkelde HD-coating voor het maken van extra scherpe hogecontrastbeelden, zelfs onder de meest uitdagende lichtomstandigheden, zoals tegenlicht. Het objectief beschikt ook over drie ED-glaselementen (Extra-low Dispersion) en een super-low-dispersie glaselement om effectief chromatische aberratie te compenseren. De stofvrije, weerbestendige constructie maakt het objectief uiterst betrouwbaar en duurzaam in veeleisende outdooromstandigheden.
Beide objectieven bieden op de huidige Pentax camera’s met een aps formaat sensor uiteraard nog een kleinere beeldhoek dan de brandpuntsafstand aangeeft. Maar een andere mededeling maakt het investeren in deze objectieven extra interessant, Pentax kondigt namelijk ook aan dat er weer gewerkt wordt aan een full-frame digitale camera, de beeldcirkel van de beide boven aangekondigde objectieven is groot genoeg voor het gebruik op een full-frame camera.
RICOH presenteert een conceptproduct – een digitale spiegelreflexcamera die nu nog in ontwikkeling is – tijdens CP+ 2015. Dit is een van de grootste en meest uitgebreide camera- en fotografiebeurzen in Azië. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats van 12 tot en met 15 februari 2015 in het PACIFICO Yokohama-beursgebouw in Yokohama, Japan.

Conceptproduct

Een voorbeeld, maar de nieuwe camera is nog volledig in ontwikkeling en kan er dus heel anders uit gaan zien.
Een voorbeeld, maar de nieuwe camera is nog volledig in ontwikkeling en kan er dus heel anders uit gaan zien.

Digitale spiegelreflexcamera
Productnaam: nog te bepalen
K-mount digitale spiegelreflexcamera met een grote, schermvullende beeldsensor van 35 mm.
Te gebruiken met verwisselbare lenzen uit de DA-series, met functie om beeld bij te snijden.
Op dit moment nog in ontwikkeling, introductie in de markt eind 2015.