Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Prijzen voor fotografie National Geographic

poyi-2014-natgeo-photo-1_88910_600x450
Cover photo by Martin Schoeller, National Geographic

 
De ‘Missouri School of Journalism’ reikt sinds 1944 elk jaar prijzen uit aan de beste foto’s, de POYi ( Pictures of the Year International). Het blad National Geographic won in verschillende categorieën, waaronder de categorie ‘beste publicatie’ voor een verhaal over ‘oorlogshonden’: honden die samen met hun begeleider worden ingezet in oorlogsgebied.
Treffend daarin is het verhaal van de Amerikaanse marinier Jose Armenta en zijn Duitse herder Zenit. In Afghanistan gaan de marinier en zijn hond op zoek naar explosieven. Op een dag gaat het mis, Jose raakt ernstig gewond als er een bom afgaat. Hij belandt tijdelijk in een rolstoel en zijn dagen als marinier zijn geteld. Jose is erg gehecht aan de hond en hij kan zijn geluk niet op als hij het dier als huisdier mag houden. De serie van foto’s van de honden en hun begeleider is de eerste die fotograaf Adam Ferguson voor het magazine maakte. Naast Jose en Zenit fotografeerde hij ook andere hulphonden en hun begeleider, die voor verschillende taken worden ingezet: van het opsporen van drugs tot het vinden van explosieven.
Ook in andere categorieën viel het magazine in de prijzen, waaronder de rubrieken reportages, wereldgezondheid (voor een serie van fotograaf Peter Muller over ebola) en ‘print feature story editing’. Volgens Sarah Leen, director of Photography van het magazine, zijn de prijzen te danken aan geweldige fotografie en een goed team, van foto-editors tot mensen van de opmaak. “Dankzij het team wordt het werk naar een nog hoger niveau getild.”

Meer informatie op National Geographic