terug

Picture This Den Haag met Sport Special

PictureThis heeft op 18 december een speciaal programma met sport. 2020 gaat weer een echt sportjaar worden. Met de Olympische Spelen in Japan, de EK Voetbal waar wij als Holland weer aan meedoen, een Grand Prix Formule 1 in Nederland en de drie grote wielerrondes met Nederlandse favorieten. Sportfotografie is een speciale tak van de journalistieke en documentaire fotografie. Het wordt een speciale PictureThis.

WK Doelpunt Robin van Persie

Programma

Foto: Etienne Werner

Ronald Speijer
Fotojournalist

Ronald gaat ons meenemen in de wereld van de sportfotografie. Van platen en film tot digitaal en spiegelloos. Hoe het fotograferen van sport de ontwikkeling van de fotografie op heel veel fronten heeft beïnvloed. Een reis door de tijd aan de hand van uitvindingen die het ambacht van (sport)fotografie naar een steeds hoger plan konden brengen.
(Foto: © Etienne Werner)

 

 

 

Léon van Bon
Fotograaf

Léon van Bon was een meer dan verdienstelijk profwielrenner. Na het wielrennen viel Léon niet in een zwart gat, maar pakte hij de fotografie op. En hoe. Léon is ook een meer dan verdienstelijk fotograaf. 2020 belooft weer een mooi wielerjaar te worden. De grote vraag is: gaan de Nederlandse talenten zoals Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk een van de rondes winnen? Léon is er bij. We gaan met hem praten over zijn leven als topsporter en zijn werk als fotograaf.

 

Pim Ras
Sportfotograaf

Als iemand weet hoe je met sportfotografie kunt scoren, is het Pim Ras wel. Zijn palmares prijzen is groot. Met Pim gaan we praten over die passie, over het vakmanschap en over de wereld van de sportfotografie. We laten zijn foto’s zien en praten daar over. En wat zijn zijn plannen? Gaat hij naar de Olympische Spelen en zo ja, hoe bereidt hij zich voor?

 


Toegang & reserveren

Toegang is € 7,50. Vrienden van PictureThis Den Haag hebben gratis toegang. Bent u nog geen vriend? Word dan vandaag nog Vriend. Voor € 22,50 ondersteunt u PictureThis Den Haag en krijgt u toegang tot onze 4 reguliere bijeenkomsten en korting en aanbiedingen bij speciale gelegenheden. Afrekenen kan met pin aan de kassa bij binnenkomst.

Reserveer via onderstaande link op onze website.
Reserveer via de website

Locatie: 

Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag

Over PictureThis
Den Haag en fotografie in de ruimste zin van het woord. Dat is de drijfveer van PictureThis. Het organiseren van bijeenkomsten, informatie delen en ontmoetingen tot stand brengen tussen professionele fotoliefhebbers. Onze agenda bevat promotie-activiteiten waarmee we fotografie vanuit de hele wereld voor het voetlicht willen brengen voor fotoliefhebbers uit de regio.