terug

Pf zoekt debutanten voor publicatie in Pf #1 2021

Pf Fotografie Magazine gaat in een nieuwe rubriek HET DEBUUT foto’s plaatsen van abonnees van Pf. Voor deze rubriek zoekt Pf fotoprojecten die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Het gaat dus niet om goed geslaagde losse foto’s maar om een serie samenhangende foto’s die samen over eenzelfde onderwerp gaan of eenzelfde thematiek behandelen.

© Hester Baars

 

Studenten aan academies of fotoscholen of net afgestudeerden mogen meedoen maar uiteraard ook autodidacten en amateurfotografen die een serieuze serie foto’s hebben gemaakt. Het staat open voor alle leeftijden, dus niet alleen voor jong talent. Bij de foto’s moet ook een korte projectomschrijving in goed Nederlands worden ingezonden en een korte informatie over de inzender.

Pf maakt uit de inzendingen een selectie. De geselecteerde fotograaf krijgt een publicatie van een selectie van zijn inzending over twee pagina’s. De projectomschrijving wordt erbij gepubliceerd. Geef je project een titel als het dat nog niet heeft. De redactie houdt zich het echt toe om zelf een selectie van de serie te maken voor publicatie. Het onderwerp van de foto’s is geheel vrij.

Stuur een fotoserie in van minimaal 3 en maximaal 6 foto’s. Voeg daarbij de projectomschrijving naar redactie@pf.nl

Inzending staat open voor alle abonnees van Pf. Voor het eerste nummer van 2021 is de inzending nu gestart. Deze eindigt op 12 februari 2021.

Voorwaarden Inzending: volg de regels nauwgezet.

 • Stuur een mail met een coherente serie van 3-6 foto’s naar: redactie@pf.nl
 • Zet in de titel van de mail uitsluitend de woorden: DEBUUT.
 • Zet geen logo in de foto’s.
 • Alleen Jpg bestanden sturen. Geen tiff. Geen Wetransfer.
 • De foto’s moeten aangeleverd worden in Adobe RGB.
 • Door in te sturen geef je Pf het recht de foto’s te publiceren. Jij houdt ook altijd de copyrights.
 • De foto moet ongeveer 2000-3000 pixels lang of breed zijn. Te kleine foto’s worden kunnen niet geplaatst worden.
 • DE TITEL VAN DE FOTO = NAAMFOTOGRAAF-SERIE-nummer, dus: JanFotograaf-Fotoserie-01
 • Deadline van inzending voor Pf #1 is 12 februari Om 18.00.
 • Voeg de projectbeschrijving toe in WORD. De projectomschrijving moet in goed Nederlands zijn. De kwaliteit van de tekst doet mee in de uiteindelijke beoordeling van publicatie. Geef ook de titel van het project aan. (Zet dus geen losse tekst in de mail). De omschrijving moet tussen de 100 en 200 woorden zijn. Ook heel kort (50 woorden) info over de inzender in de 3e persoon geschreven, met vermelding van de website.
 • Pf gaat niet corresponderen over alle inzendingen. De geselecteerde fotograaf krijgt vanzelf bericht.

Hester Baars debuteerde in Pf #1 van 2020.

Haar project Jellyfish in the sky is een langlopend project en is begonnen tijdens de studie aan de Fotoacademie. Zij onderzoekt het schemergebied tussen realiteit en illusie. Met zowel modellen, als met aardse elementen als aarde, water en wind creëert ze een wereld waar herkenbaarheid overgaat naar wat ongrijpbaar is. Daarvoor maakt ze gebruik van Photoshop om deze wonderlijke maar ook vervreemdende wereld vorm te geven. “Ik ben op dit moment veel aan het lezen. Ik onderzoek bijvoorbeeld de verwevenheid tussen dromen en ons dagelijks leven. Naast mijn foto’s werk ik ook met film en projectie om de intensiteit van die droomwereld te laten zien. De toeschouwer wordt voor eventjes een onderdeel van die wereld. Het is alsof we een gemeenschappelijke droom beleven. Mijn fotoserie Jellyfish in the Sky komt voort uit mijn verlangen om de onvoorspelbare en vervreemdende wereld van dromen te vangen in beeld. Deze imaginaire wereld die uit het onderbewuste voortkomt heeft me altijd gefascineerd. Het is alsof we tijdens een droom in een andere dimensie leven of in een parallelle wereld. Daar zijn we ons alleen bewust van op het kortstondige moment tussen slapen en waken in.”

www.hesterbaars.nl