terug

Peter van den Doel directeur DuPho

Het bestuur van DuPho Dutch Professional Photographers maakt vandaag bekend dat Peter van den Doel de nieuwe directeur zal worden van DuPho. Peter van den Doel is op dit moment nog directeur van Spaarnestad Photo. Peter van den Doel volgt Lars Boering op die 1 januari 2015 benoemd werd tot directeur van World Press Photo.
DuPho krijgt met Peter van den Doel een directeur die zeer vertrouwd is met de fotografiewereld in Nederland. Het bestuur verwacht dat Van den Doel DuPho verder zal professionaliseren en een belangrijke en stimulerende rol zal vervullen met betrekking tot de positie van fotografen in ons land.

Hier Peter van den Doel nog in zijn oude functie, en ook nog in de vestiging van Spaarnestad in haarlem.
Hier Peter van den Doel nog in zijn oude functie, en ook nog in de vestiging van Spaarnestad in haarlem.

Van den Doel begon in 1982 bij ABC Press, een fotopersbureau dat buitenlandse fotografen en bureaus (o.a. Magnum Photo, Time/Life, Sebastiao Salgado en Mary Ellen Mark) in Nederland vertegenwoordigde. Van 2003 tot 2006 heeft hij gewerkt bij het fotopersbureau Hollandse Hoogte. Sinds juni 2006 is hij directeur van Spaarnestad Photo, met 12 miljoen foto’s het grootse fotoarchief van Nederland. Onder zijn leiding is het archief in 2010 veiliggesteld bij het Nationaal Archief  in Den Haag. Daarnaast heeft hij zitting in diverse besturen.