terug

PENTAX K-3 Mark III Het nieuwe topmodel in de PENTAX APS-C serie

RICOH IMAGING presenteert de PENTAX K-3 Mark III, het nieuwe topmodel in de huidige PENTAX SLR-serie in APS-C-formaat, dat de passie voor traditionele fotografie op ongeëvenaarde wijze weerspiegelt en nieuwe nor- men stelt met een reeks geavanceerde functies.

Bij de ontwikkeling van de PENTAX K-3 Mark III is van meet af aan gestreefd naar voortzetting van de traditie van de SLR-technologie met een camera van het hoogste technische niveau – geheel in lijn met de PENTAX-filosofie. In haar meer dan 100-jarige geschiedenis is PENTAX pionier geweest op het gebied van vele ontwikkelingen en uitvindingen waardoor anders moderne camera’s vandaag de dag ondenkbaar zouden zijn. Met dit in gedachten heeft RICOH IMAGING vijf basisprincipes vastgesteld voor de ontwikkeling van de nieuwe PENTAX K-3 Mark III.

De vijf PENTAX principes

1. wij ontwerpen nieuwe camera’s met toewijding.
2. ons doel is camera’s te maken die directe communicatie tussen de fotograaf en het onder- werp mogelijk maken.
3. wij ontwerpen camera’s die onze gebruikers in staat stellen te genieten van alle processen die komen kijken bij het maken van een foto.
4. wij streven naar een kwaliteits- en prestatieniveau dat niet in cijfers alleen kan worden uitgedrukt.
5. wij respecteren en waarderen de fotografische ervaring van onze gebruikers en beschou- wen deze als een onschatbare waarde.

Volgens deze principes is de PENTAX K-3 Mark III ontworpen om gepassioneerde fotografen een maxi- male fotografische ervaring te bieden.

De PENTAX body is voorzien van een klassiek spiegelreflex design. De K-3 Mark III heeft een volledig vernieuwd binnenwerk.
Een grote en heldere prismazoeker met 100% beeldveld en ca. 1,05x vergroting stelt de fotograaf in staat zich volledig in de opname te verdiepen. De nieuwe 25 megapixel BSI-sensor in combinatie met de nieuwe Imaging Engine en accelerator unit levert een uitstekende beeldkwaliteit met een bijzonder hoge lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000. Met verdere uitrustingsdetails zoals het nieuwe SAFOX 13 auto-focussysteem, een in de body geïntegreerde Shake Reduction (IBIS) en de snelle beeldsnelheid van maximaal 12 beelden per seconde, laat de nieuwe PENTAX K-3 Mark III zien dat traditionele fotografie en innovatieve cameratechnologie elkaar niet hoeven uit te sluiten. Bovendien is het ergonomische ontwerp van de body met bedieningselementen geoptimaliseerd voor verschillende handgroottes en vingerlengtes. Een zeer sterke aluminium behuizing en talrijke afdichtingen zorgen voor de typische PENTAX stabiliteit, weerbestendigheid en koudebestendigheid om fototografen langdurig onbeperkt plezier te geven.

De PENTAX K-3 Mark III zal vanaf april 2021 verkrijgbaar zijn in een zwarte of zilveren body. De adviesprijs bedraagt € 1.999,-

Voor de introductie worden beide versies aangeboden in een gelimiteerde premium kit (1.000 stuks wereldwijd) met een 2de accu, D-BG8 grip en exclusieve lederen draagriem. De adviesprijs voor de premium kit bedraagt € 2.299,-