terug

Panasonic LUMIX GF7

De Panasonic LUMIX GF7 wordt door Panasonic omschreven als: trendy, ongekend creatief en ideaal om content op social media te posten, deze compacte, lichte en stijlvolle camera met verwisselbare lens biedt volop mogelijkheden voor creativiteit in een eigen stijl
DMC-GF7KEG-S_hand1
De Panasonic LUMIX GF7 is niet erg veel groter dan een compactcamera, de 4/3 sensor wel, wat ook meteen het grote voordeel is. Het delen van de gemaakte foto’s op sociale netwerken vraagt om een telefoon of tablet, de camera zelf beschikt wel over ingebouwde WiFi.
DMC-GF7KEG-S_detail_Wifi
Naast fotograferen behoort ook het maken van video opnames in Full-HD, naar keuze in AVCHD of MPEG-4, tot de mogelijkheden. Het aanraakscherm biedt touch-AF, zodat tijdens het maken van video-opnames een ander punt kan worden gekozen om op scherp te stellen. Maar ook AF-tracking is een keuze mogelijkheid. Panasonic claimt dat het AF-systeem, hoewel gebaseerd op contrast waarneming op de sensor, minstens zo snel is als dat van een spiegelreflex, onder andere door de hoge frequentie waarmee de informatie tussen sensor en AF-systeem wordt uitgewisseld. Het systeem kan onderwerpen volgen bij de maximale opname frequentie van 5 beelden per seconde. Scherpstellen op de ogen hoort tot de opties, en het AF-systeem kan ook werken bij heel weinig licht. Andere ingebouwde technieken zijn time-lapse en stop-motion.

DMC-GF7KEG-S_detail_Mode_dial

Selfies

Het scherm kan omhoog geklapt worden voor het maken van zelfportretten, waarbij mogelijkheden zijn om de camera een opname te laten maken wanneer je gezicht ook echt in beeld is, of wanneer er een tweede persoon in beeld verschijnt. En de ingebouwde effectstijlen kunnen zorgen voor een gladde weergave van de huid of extra onscherpe achtergronden. Jump snap is ten slotte de techniek waarmee de Panasonic LUMIX GF7 een foto maakt terwijl je op het hoogste punt van een sprong bent aangekomen, dat moment wordt bepaald door de smart-phone die je als afstandsbediening gebruikt.

Specificaties LUMIX GF7

• 16-megapixel Digital Live MOS Sensor met Venus Engine
• 1920 x 1080 Full HD-videobeelden in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat
• 180 graden kantelbaar, 3,0-inch touchscreen met 1040K pixels
• Veel verschillende creatieve en automatische functies, waaronder Self Shot, Jump Snap, Creative Control, Time Lapse en Stop Motion Animation
• Light Speed Auto Focus met onder andere Contrast AF, Low Light AF (-4EV) en Face/Eye Detection AF
• Elektronische sluiter voor stille opnames en een sluitertijd van 1/16000
• Wi-Fi-connectiviteit