terug

Panasonic komt met spiegelloze fullframe camera’s: LUMIX S-Series

Panasonic kondigt de introductie aan van twee spiegelloze systeemcamera’s met een full-frame sensor van 35 mm: de S1R en de S1. Deze modellen zijn uitgerust met ’s werelds eerste1 4K 60p/50p video-opnamefunctie en het Dual I.S.-beeldstabilisatiesysteem. Beide camera’s zullen deel uitmaken van de LUMIX S-serie en worden volgend voorjaar wereldwijd geïntroduceerd.

  • LUMIX S1R en LUMIX S1, twee nieuwe spiegelloze systeemcamera’s met een full-frame sensor van 35 mm
  • De eerste spiegelloze full-frame systeemcamera’s ter wereld1 die 4K 60p/50p video-opnames ondersteunen
  • Breed scala aan lenzen beschikbaar dankzij de L-Mount van de Leica Camera

 

De LUMIX S-serie biedt gebruikers specialistische mogelijkheden om indrukwekkende beelden te maken. De camera’s zijn robuust en gebruiksvriendelijk – beide essentiële eigenschappen voor professionele fotografen en videografen. Ze zijn uitgerust met een spectrum aan technologieën en nieuwe innovaties als beeld- en signaalverwerking, optische en warmtebehandelingstechnologie en meer. De combinatie van deze technologieën zal de gebruiker nieuwe mogelijkheden bieden in foto- en videografie.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe LUMIX S1R en S1:

  1. De nieuw ontwikkelde 35mm full-frame sensor biedt een hoge beeldkwaliteit en veel creatieve vrijheid. De S1R beschikt over ca. 47 miljoen effectieve pixels en de S1 ca. 24 miljoen effectieve pixels.
  2. ’s Werelds eerste*1 spiegelloze full-frame systeemcamera met ondersteuning voor 4K 60p/50p video-opnames  in een full-frame DSLM-camera.
  3. ’s Werelds eerste*1 spiegelloze full-frame systeemcamera met Dual I.S. beeldstabilisatie waardoor fotograferen vanuit de hand mogelijk wordt voor opnames in de verte of in donkere situaties, waar voorheen een statief bij noodzakelijk was.
  1. Twee slots voor een XQD- en SD-geheugenkaart, de eerste Panasonic camera uitgerust met deze combinatie
  2. Een robuust lcd-scherm kantelbaar over drie assen vergroot het gebruiksgemak en ondersteunt professionele foto- en videografie.
  3. Oneindig veel toepassingen: Leica Camera’s L-mount maakt het mogelijk dat andere lenzen gebruikt kunnen worden die voldoen aan de L-mount specificaties van de partners Leica Camera en Sigma 2 . Door het aanbieden van een breed scala aan lenzen wordt de expressiviteit van de gebruiker vergroot.

Panasonic gaat het assortiment lenzen die compatibel zijn met de LUMIX S-serie ook verder uitbreiden en is voornemens meer dan 10 lenzen te ontwikkelen voor 2020, waaronder een 50 mm/F1.4 lens met vaste scherpstelling, een 24-105 standaard zoomlens en een 70-200 mm telezoomlens.