Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Online lezing Esther Kokmeijer bij Pennings Foundation

Esther Kokmeijer richt zich in haar werk als kunstenaar vooral op de wereldwijd gedeelde natuurlijke bronnen van de aarde: de oceanen, de atmosfeer, het heelal en Antarctica, de zogenaamde ‘Global Commons’.

Esther Kokmeijer

Ze is geïnteresseerd in de wereld als geheel en de verbindingen en bewegingen daarbinnen. Dit komt voort uit een drang om de (natuurlijke) fenomenen van de wereld op macro- en microniveau te ontdekken, ordenen en verbeelden. Ze reist daardoor veel. Kokmeijer werkt in verschillende media: naast fotografie en film maakt ze installaties en interventies en schrijft ze boeken. Binnenkort zal ze een tijdschrift uitgeven dat geheel gewijd is aan Antarctica en waarin kunst en wetenschap worden samengebracht.
In haar lezing bij Pennings Foundation zal ze zich vooral richten op dit tijdschrift en haar werk op en over Antarctica.

Esther Kokmeijer (Dokkum, 1977) is beeldend kunstenaar, fotograaf en ontdekkingsreiziger, momenteel woonachtig in Rotterdam en werkzaam wereldwijd. Ze studeerde grafisch ontwerpen op ArtEz in Kampen. In 2013 volgde ze de minor Arctische en Antarctische wetenschappen aan het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor info en aanmelding voor de online lezing zie:

https://www.penningsfoundation.com/events/artist-talk-esther-kokmeijer-1

Over Pennings Foundation

In 1979 werd de eerste fotografietentoonstelling bij voorloper Galerie Pennings getoond. Er werd fotografie getoond met de nadruk op autonoom werk. In 2019 vierde Galerie Pennings haar 40-jarig bestaan en vond de transitie plaats van galerie naar stichting. Onder de naam Pennings Foundation zijn de activiteiten uitgebreid naar een breed platform en kenniscentrum voor fotografie, videokunst en new media art. De Foundation heeft een unieke bibliotheek met 5500 boeken over Nederlandse fotografie. Pennings Foundation is gevestigd in het centrum van Eindhoven, op vijf minuten loopafstand van het Van Abbemuseum. www.penningsfoundation.com