terug

Onderzoek naar film gebruikers

Ilford Photo heeft een onderzoek gehouden onder de gebruikers van film om er achter te komen wat deze fotografen motiveert om op film te fotograferen. Er blijkt ook onder jongeren die feitelijk zijn opgegroeid met digitale techniek zeker nog belangstelling te zijn, 30% van de filmgebruikers was jonger de 35 jaar.
harmanlogo
Camera’s waren als cadeau ontvangen of ze werden vie eBay aangeschaft, daarnaast zijn er relatief veel gebruikers van de verschillende LOMO camera’s. Zwartwit film wordt met 98% met afstand het meest gebruikt, een derde van de mensen die de vragen beantwoordden gebruiken zelfs niets anders.
De meeste gebruikers hebben zich de techniek zelf eigen gemaakt met behulp van uitleg die ze vonden op het internet. En hoewel ze de klassieke analoge opnametechniek gebruiken, worden de resultaten door vrijwel iedereen gedeeld op internet fora. Voor gebruikers is het trage en ouderwetse juist wat ze aantrekt, doordat ze meer nadenken vinden ze dat ze meer plezier hebben in het fotograferen, zelfs het technische handwerk is een aspect waar veel gebruikers plezier aan beleven.
ILFORD FILMS
Harman Technology BV omvat nu drie bedrijfstakken: Ilford Photo voor de traditionele monochrome fotografische producten, Harman Photo dat hoogwaardige inkjet materialen levert en ten slotte het Kentmere Fotopapier als derde bedrijfsonderdeel.