terug

Olympus OM-D E-M5 Mark II aangekondigd

5017421671

De nieuwe OM-D E-M5 Mark II overtreft zijn veelgeprezen voorganger met een nóg betere 5-assige beeldstabilisatie en indrukwekkende filmmogelijkheden.

De nieuwe OM-D E-M5 Mark II, de logische opvolger van de veelvuldig bekroonde E-M5, is een geavanceerde tool voor liefhebbers van creatieve fotografie en video. De eerste generatie E-M5 gaf ambitieuze fotografen al de mogelijkheid om moeiteloos de kwaliteit van een D-SLR te overtreffen. Overtuigend hierbij was het lichtgewicht en compacte ontwerp en het unieke 5-assige beeldstabilisatiesysteem, waarmee Olympus toonaangevend in de markt is. Zelfs heeft Olympus dit systeem verder doorontwikkeld in de E-M5 Mark II, die nu beschikt over de allerkrachtigste beeldstabilisator ter wereld. Dit levert een winst van 5 stops op, dat resulteert in geweldige resultaten bij weinig licht. Daarnaast is ook de kwaliteit van de weerbestendige OM-D-behuizing van een ongekend hoog niveau. De krachtige beeldstabilisator gecombineerd met het compacte formaat maakt het voor filmers mogelijk om trillingsvrije opnames in vrijwel iedere omstandigheid te maken. Dit kan volledig vanuit de losse hand en vergt geen extra, zware materialen als videorigs en statieven. De nieuwe OM-D Movie modus ondersteunt meerdere framerates en Full-HD-video tot 77 Mbps. Het draai- en kantelbare touchscreen en de grote elektronische zoeker geven de gebruiker altijd een haarscherp en kristalhelder beeld. De resultaten zijn met een keuze uit meer dan 40 verwisselbare ZUIKO-objectieven altijd spectaculair. Met de speciale 40MP High Res Shot is een zelfs nog hogere resolutie met meer detail mogelijk. Het nieuwste model in de succesvolle Olympus OM-D-serie zal vanaf eind februari 2015 verkrijgbaar zijn.

OM-D E-M5 Mark II – kenmerken:

Als u de E-M5 Mark II oppakt, voelt de behuizing van een magnesium-legering solide en stabiel aan, ook al is dit model relatief licht in vergelijking 2 met een traditionele D-SLR-camera (de body weegt slechts 417 gram). De E-M5 Mark II mag zelfs uniek worden genoemd dankzij het meest krachtige 5-assige beeldstabilisatiesysteem ter wereld. De nieuwe, tot in uiterste precisie ontwikkelde versie van deze geavanceerde Olympus-technologie compenseert camerabewegingen in maar liefst vijf richtingen en behaalt op die manier het equivalent van een 5 EV-stappen snellere sluitertijd*. Doordat het systeem in de body van de camera is ingebouwd, werkt het bovendien met elk objectief. Zelfs bij weinig licht en bij het gebruik van een tele-objectief, dat de effecten van een trillende hand vaak versterkt, zorgt het 5-assige beeldstabilisatiesysteem voor haarscherpe beelden. Ongeacht of het gaat om foto- of video-opnamen; in beide gevallen is de beeldkwaliteit beter dan die bij de grotere en zwaardere D-SLR-camera’s.

2174536585

Ideaal formaat

Een ander pluspunt van dit unieke 5-assige beeldstabilisatiesysteem is dat u licht bepakt op reis kunt. Het 5-assige beeldstabilisatiesysteem geeft de gebruiker de mogelijkheid om uit de losse hand haarscherpe foto’s en filmopnamen te maken. Het meedragen van bijvoorbeeld een statief of videorig is dus niet nodig. Bij het ontwerp van de E-M5 Mark II is duidelijk gestreefd naar een minimaal gewicht en een maximale draagbaarheid. De stof- en spatwaterdichte en nu ook vorstbestendige behuizing van een magnesiumlegering maakt dat de camera overal kan worden gebruikt, ongeacht de situatie of omstandigheid.

Hoge kwaliteit video

Doordat het uitstekende beeldstabilisatiesysteem van de E-M5 Mark II aparte en vaak zware stabilisatie-apparatuur overbodig maakt, kunnen filmmakers videobeelden opnemen met de kwaliteit die zo kenmerkend is voor de OM-D-serie. In de OM-D Movie modus maakt de E-M5 Mark II opnamen met een bitrate tot 77 Mbps en ondersteunt hij diverse 1080 Full-HD-formaten passend bij de framerate van uw keuze – 60p, 50p, 30p, 25p of het klassieke 24p dat veel wordt gebruikt door verhalende cineasten. Het scherpstellen bij video-opnamen werkt heel eenvoudig via het kantelbare touchscreen van 7,6 cm.

40 MP High Res Shot

Een nieuwe, revolutionaire mogelijkheid: dankzij het uiterst precieze 5-assige beeldstabilisatiesysteem kun je foto’s met een extreem hoge resolutie maken. Door de sensor tussen elke opname te verplaatsen in stappen van een halve pixel en vervolgens 8 losse opnamen te combineren tot één, zorgt de E-M5 Mark II voor een 40-megapixel beeld met geweldige details en een ongekende scherpte.
3214557327

Ergonomische indeling

De nieuwe OM-D E-M5 Mark II is het bewijs dat Olympus verder gaat dan technologie alleen. Deze technologie van wereldklasse is voor de meeste fotografen alleen maar een voordeel als ook de knoppen en regelaars overzichtelijk zijn ingedeeld. Zo kan men makkelijk van alle opties gebruik maken. Olympus heeft de Fn-knoppen aan de bovenkant van de camera geplaatst en de menuschakelaar nog iets groter gemaakt. Daarnaast is de snelheid van de autofocus een goed voorbeeld van de kracht van de OM-D. Het autofocussysteem werkt met 81 scherpstelpunten, presteert uitstekend bij weinig licht en maakt gebruik van een tracking-AF.

Effecten en functies

Hoewel de E-M5 Mark II uitzonderlijk klein is, zit hij boordevol vernuftigheden waarmee u creatief aan de slag kunt. Live Composite, waarbij meerdere opnamen in de camera worden gecombineerd, is ideaal voor tijdsopnamen waarbij de beweging van heldere voorwerpen wordt gevolgd, zoals sterren, vuurwerk en light painting. Ook is het mogelijk om opeenvolgende opnamen te maken met een snelheid van 10 fps en te profiteren van de sluitertijd van 1/16000. De ingebouwde Keystone-correctie zorgt voor de juiste correctie van scheefstaande gebouwen. Met de creatieve Art Filters kunt u tal van speciale effecten toepassen en dankzij de ingebouwde wifi-functie kunt u de E-M5 Mark II op afstand bedienen met uw smartphone. Ook kunt u opnamen via de telefoon door gebruik van Olympus OI.Share delen en van een geotag voorzien. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verbeteringen die de nieuwste generatie OM-D maken tot de meest veelzijdige camera’s in hun soort.

“Meer weten over de Olympus camera, hou de Pf website de komende week goed in de gaten voor een eerste praktijk test”.