terug

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Olympus OM-D E-M10 Mark III: de ideale reisgenoot

Olympus heeft haar bekroonde OM-D- serie uitgebreid met een nieuw model: de OM-D E-M10 Mark lll. Deze prachtig ontworpen camera, die gebruikmaakt van veel toonaan- gevende technologieën die we ook bij andere modellen in deze serie tegenkomen, moedigt fotografen aan om de volgende stap te zetten en nog meer plezier te beleven aan fotografie.

De E-M10 Mark lll zal ongetwijfeld uitgroeien tot een moderne klassieker en Olympus heeft er alles aan gedaan om van dit model een perfecte reisgenoot te maken. Deze lichtgewicht camera is makkelijk in het gebruik en beschikt over tal van intuïtieve functies zodat fotografen meteen vanaf het eerste moment de mooiste foto- en video-opnamen kunnen maken.

De E-M10 Mark lll zal vanaf medio september 2017 verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver en zwart. Deze camera werkt met verwisselbare lenzen en wordt aangeboden als losse body en als kit met een bijbehorende lens (kijk onderaan dit bericht voor opties en prijzen).

Dankzij de combinatie van de nieuwste TruePic VIll- beeldprocessor, die we al kennen van het OM-D E-M1 Mark II topmodel, en Olympus’ toonaangevende 5-assige beeldstabilisatiesysteem, kunnen fotografen nu nog mooiere en scherpere foto’s maken dan ze ooit voor mogelijk hielden. Deze slimme technologie zorgt voor haarscherpe resultaten onder vrijwel alle omstandigheden, zelfs ’s avonds, zonder gebruik te maken van een statief.

Door beelden en geluiden van nieuwe plaatsen op film vast te leggen, komen herinneringen helemaal tot leven. Maar de geweldige details van 4K opnamen kunnen verloren gaan door onbedoelde camerabewegingen en ruis. Olympus heeft er echter voor gezorgd dat beginnende filmmakers zich hier niet langer zorgen over hoeven te maken: de E-M10 Mark III is namelijk uitgerust met een ingebouwde stabilisator die werkt met elke aangesloten lens en onder alle omstandigheden.

De stijlvolle OM-D E-M10 Mark lll is compact en licht genoeg om eenvoudig overal mee naartoe te nemen – fotografen zullen niet langer van huis gaan zonder deze camera!

Met een ingebouwde zoeker, flitser en wifi-functie wordt duidelijk ingespeeld op de wensen van nieuwe fotografen, en ook over de vormgeving is goed nagedacht. De camera ligt prettig in de hand, heeft een robuuste constructie en een grote grip zodat je ‘m gemakkelijk vast kunt houden. Verder is hij voorzien van een kantelbare lcd met touchbediening, vergelijkbaar met een smartphone, eenvoudige metalen knoppen en duidelijke tekst en symbolen; en dat draagt allemaal bij aan een groot gebruiksgemak.

De nieuwste OM-D-camera beschikt over 121 contrast-AF-punten dankzij de geweldige verwerkingskracht van de TruePic Vlll. Met deze 121 scherpstel- punten, die vrijwel het gehele beeld beslaan, kan op elk deel van het beeld worden scherpgesteld. De Continuous AF-functie heeft een trackingfunctie die beweging van het voorwerp kan detecteren, en met de handige Face Priority AF en Eye Detection AF zijn fotografen bij het maken van portretten altijd zeker van een juiste belichting en scherpstelling.

 

Kits, prijzen en beschikbaarheid

  • >  OM-D E-M10 Mark III body voor € 649,99 vanaf medio september 2017
  • >  OM-D E-M10 Mark III met M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm 1:3.5-5.6 EZ- pancakelens voor € 799,99 vanaf medio september 2017