terug

Olympus en FOAM starten samenwerking

Maser Infinity Island
Maser Infinity Island

Vanaf 1 juni 2015 starten Olympus Europa en Foam Fotografiemuseum Amsterdam een uitvoerige samenwerking. Olympus en Foam gaan elkaar voor een periode van in elk geval drie jaar ondersteunen. Centraal in deze samenwerking staan de uitwisseling van expertise en netwerk, met een focus op de educatieve programma’s van Foam. Daarnaast zal Foam actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het Olympus Photography Playground platform. 
De samenwerking met Foam past in de nieuwe marketingstrategie van Olympus die zich in Europa richt op structurele partnerships met vooraanstaande fotografie-instellingen.
Lars Huijzer, Regional Marketing Manager Olympus: “Deze vorm van partnership past heel goed bij Olympus. Foam zien we als hét platform voor fotografie in Nederland, waar alles dat georganiseerd wordt van hoge kwaliteit is. Foam is bovendien een open en zeer toegankelijke ontmoetingsplek waar fotografie geïnteresseerden – professional en amateur – geïnspireerd raken door de kracht van het medium. Voor Olympus staat uiteindelijk het beleven van fotografie centraal. Dit benadrukken we via de Olympus Photography Playground waarmee we een perfecte manier hebben gevonden om te laten zien hoe leuk en toegankelijk fotografie is. Onze ambitie is zoveel mogelijk mensen fotografie te laten ontdekken, met de nadruk op creativiteit en inspiratie. Om deze ambitie te realiseren is onze samenwerking met Foam heel belangrijk.”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marloes Krijnen, directeur Foam: 
“Het is fantastisch dat we voor het eerst sinds de oprichting van Foam een vooraanstaand internationaal cameramerk toe kunnen voegen aan de selecte groep belangrijke partners. De connectie tussen Olympus en Foam is buitengewoon passend, gezien de focus van het merk op kwaliteit en inspiratie en de artistieke mogelijkheden van fotografie. We hebben in Olympus een partner gevonden die ons ondersteunt in het naar een hoger niveau tillen van onze talentprogramma’s in de breedste zin van het woord.
Het is geweldig dat we naast een belangrijke financiële bijdrage gebruik kunnen maken van de professionele camera’s van Olympus en daarmee een verdiepingsslag kunnen maken in ons workshopaanbod, waarbij nu met regelmaat ook meer technische aspecten van het fotograferen aan bod komen.”
Voor Foam is het aantrekken van Olympus als partner van groot belang gezien de sterke groei van de activiteiten met name op het gebied van talentontwikkeling zowel in Nederland als op internationaal niveau. Deze samenwerking biedt de organisatie extra ruimte deze ontwikkeling door te zetten. Foam zal de komende jaren met regelmaat, ook buiten de muren van het museum, aanwezig zijn met tentoonstellingen, workshops en andere programma’s voor jongeren, academiestudenten, wijkbewoners, amateur- en professionele fotografen. Foam wordt al geruime tijd ondersteund door corporate sponsors de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Delta Lloyd, Gemeente Amsterdam en de VandenEnde Foundation.
Olympus Photography Playground De Olympus Photography Playground daagt bezoekers uit een nieuwe wereld te ontdekken. In een onwerkelijke omgeving vol kleuren en interactieve kunstwerken wordt de bezoeker geïnspireerd om niet alleen toe te kijken, maar zelf deel te worden van de kunst. Bezoekers kunnen door middel van de nieuwste camera’s van Olympus de Playground in alle facetten ontdekken en fantastische foto’s, prachtige portretten of simpelweg selfies maken met een perfecte beeldkwaliteit. In 2014 deed dit evenement reeds Hamburg, Berlijn, Wenen, Keulen en Amsterdam aan. Dit jaar zal dit evenement in samenwerking met de fotografiepartners van Olympus in geheel nieuwe vorm te beleven zijn.