terug

Noorderlicht Fotomanifestatie in Heerenveen geopend

Met toespraken en lezingen over onze tweeslachtige relatie met de natuur is afgelopen zaterdag 23 juni, in Museum Belvédère, mooi gelegen midden in de natuur nabij Heerenveen, de fotomanifestatie Noorderlicht geopend. In Museum Belvédère hangen onder de vlag In Vivo werken van foto-kunstenaars die op verschillende wijze hun visie geven op onze natuur. In het volgende nummer (juli-nummer) besteden wij aandacht aan diverse fotografen die deelnemen aan In Vivo.

Met IN VIVO, de 25e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, gaat Noorderlicht in op onze dubbelzinnige relatie met de natuur. In en om Museum Belvédère in Heerenveen wordt fotografische kunst gepresenteerd van een confronterende schoonheid, beelden die zich laten inspireren door een rijke traditie van natuurbeleving. IN VIVO wordt een hedendaags driedimensionaal natuuralbum met een twist, dat duidelijk maakt hoe zeer onze oprecht liefdevolle natuurbeleving wordt geregisseerd door de sociale en culturele constructies die erachter verscholen gaan.

Noorderlicht wil de bezoeker met IN VIVO bewuster maken van het feit dat de objecten van die beleving, van intieme achtertuinen tot verre natuurgebieden, ingrijpend door ons zijn beïnvloed of zelfs uit het niets gecreëerd. IN VIVO daagt uit en laat de beschouwer op een andere, gelaagde manier kijken naar het levende experiment dat wij natuur noemen.

De Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2018 vindt van 23 juni tot en met 23 september plaats. Samen met partnerorganisaties wordt dan een overkoepelend multidisciplinair project gecreëerd met actuele fotografie, andere beeldende kunsten en muziek.

http://www.noorderlicht.com/nl/fotomanifestatie/in-vivo-de-natuur-van-natuur/exposities/

https://www.pf.nl/pre-order/