terug

Nikon Theaterfotografieprijs.

Nikon en het Nederlands Theater Festival verbinden zich aan Theater Fotografieprijs
Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotografie en theater komt samen in de nieuwe Nikon Theater Fotografieprijs. Met deze prijs wordt de voormalige TheaterFotoPrijs nieuw leven ingeblazen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival (3 – 13 september), aan de fotograaf van de beste theaterfoto van het seizoen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht.
Gegadigden kunnen tot 1 mei hun foto’s inzenden. Begin juni worden de genomineerden bekend gemaakt. Tijdens het Nederlands Theater Festival (3 – 13 september) worden alle genomineerde foto’s tentoongesteld in de Stadsschouwburg te Amsterdam en de foto’s zijn later ook in andere theaters te bewonderen.
NTFest
Matthieu van Vliet, country manager Nikon Nederland zegt over deze prijs:
“Theaterfotografie is een aspect van de fotografie die per definitie aan zowel de apparatuur als de fotograaf hoge eisen stelt. Het vereist vakmanschap, inzicht, geduld en uiteraard ook apparatuur die opgewassen is tegen de extreem moeilijke fotografische omstandigheden. Donkere zalen, sterk variërende lichtintensiteiten, spotlights, beweging op het podium.”
De Nikon Theater Fotografieprijs is een initiatief van het Nederlands Theater Festival, de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) en Nikon Nederland.
De jury bestaat uit: vakfotografen Chris van Houts en Deen van Meer, theaterproducent Fred Boot, theatermarketeer Sophie Braam en acteur Sijtse van der Meer.
Voor meer informatie over inzenden en de voorwaarden zie www.tf.nl.