terug

Nikon introduceert Z 85MM F/1.8 S objectief

NIKON INTRODUCEERT HET NIEUWE LICHTSTERKE NIKKOR Z 85MM F/1.8 S-OBJECTIEF

Amsterdam, 31 juli 2019: Nikon introduceert een nieuw, lichtsterk standaardobjectief binnen de Nikon Z-familie wat uitermate geschikt is voor portretten. De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S stelt razendsnel scherp en laat verbluffend scherpe details zien over het hele beeld. Met dit full-frame objectief voor de Nikon Z-series kunnen onderwerpen met een adembenemende helderheid geportretteerd worden, zowel in foto’s als in video’s.

Dankzij de geavanceerde optische prestaties van de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S kunt u in elke situatie indrukwekkende resultaten behalen. De scherpte is uitstekend van rand tot rand, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8. De bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit en lichtvlekken worden ook in situaties met tegenlicht effectief tegengegaan.

De scherpstelling is snel en met de nieuwe functie voor oogherkenning AF kan de Nikon Z-camera op het oog van een onderwerp scherpgesteld blijven, ongeacht of dit onderwerp nu alleen of een gezicht in een menigte is. Videografen kunnen met de brandpuntsafstand van 85mm onderwerpen isoleren en video-opnamen met een kleine scherptediepte maken.

Matthieu van Vliet, General manager Nikon BeNeLux en Frankrijk:  “De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is een ongelooflijk veelzijdig objectief. Dankzij het snelle meervoudig scherpstelsysteem en het grote maximale diafragma hoeft u zich geen zorgen te maken bij moeilijke lichtomstandigheden. Of u nu opnamen maakt tijdens een evenement, in de studio of buiten, u hebt alle vrijheid om levendige portretten vast te leggen die alles behalve gewoon zijn.”