terug

Nikon D5500

De Nikon D5500 is een heel compact gebouwde spiegelreflex in de top van het amateursegment. De constructie is gebaseerd op hetzelfde principe als de D750. De diepe handgreep lijkt ook op die van de D750, maar de D5500 is wel echt veel kleiner. Met een 24 MP APS sensor zonder anti-alias filter, 5 beelden per seconde, live-view, video en een in alle richtingen verstelbaar touch-screen is het een mooie kleine camera geworden. Het touch-screen werkt als bij een mobiel, wordt ook gebruikt om een extra vormgeving aan de interface toe te voegen en kan zelfs gebruikt worden terwijl je door de zoeker kijkt om een door de fotograaf gekozen functie te bedienen. Ten opzichte van de D5300 is alles lichter en kleiner, de gelijk gebleven accu biedt meer opnames per lading, want de GPS is helaas weggelaten uit deze Nikon camera.
NikonD5500
Ook de bij dergelijke camera’s veel verkochte 55-200 mm zoom is compacter geworden dan de vorige uitvoering.
 
Uit het persbericht: “Nikon kondigt vandaag de D5500 aan, de eerste DX-formaat camera met een kantelbaar touchscreen. De D5500 is de perfecte camera voor ambitieuze creatieve fotografen. De gevoelige DX-formaat beeldsensor met een ISO-bereik van 100-25.600 zorgt voor zeer scherpe beelden.
Nikon´s D5500 is aanzienlijk lichter en veel compacter dan zijn voorganger, met een monocoque constructie en een diepe greep waarmee de camera comfortabel vast te pakken is. Via het gevoelige kantelbare touchscreen is de camera simpel te bedienen, zoals een smartphone, en dankzij de ingebouwde WiFi-functie zijn foto’s van hoge kwaliteit eenvoudig te downloaden en te delen via een smartapparaat.

Creatieve Touch

Dankzij de grote kantelbare monitor is het eenvoudig om foto’s en films te maken vanuit allerlei interessante nieuwe standpunten. Door op het gevoelige touchscreen te tikken, stellen gebruikers scherp en kunnen zij een opname maken. Ook zijn instellingen zoals het diafragma, ISO-gevoeligheid en sluitertijd direct aan te passen op het touchscreen. Veeg met uw vinger om door de reeds gemaakte afbeeldingen te bladeren of beweeg twee vingers om tijdens de weergave in of uit te zoomen zoals u gewend bent bij smartapparaten. Dankzij de functie Aanraak-Fn, zijn belangrijke instellingen snel op het touchscreen aan te passen, zelfs bij het maken van opnamen via de zoeker. Maximaal zijn er acht instellingen toe te wijzen aan deze functie, inclusief scherpstelpunten, AF-veldstanden, diafragma en ISO-gevoeligheid.
NikonD5500-2

WiFi

Selecteer de mooiste opnamen op de camera en deel ze direct via een smartphone/-tablet met de ingebouwde WiFi1-functie. Ook is het mogelijk om de camera via de Wi-Fi-functie op afstand te bedienen met een smartapparaat voor het maken van bijvoorbeeld selfies.

Volledige controle bij foto en video

De D5500 heeft zeer krachtige videofuncties en neemt zeer gedetailleerde Full HD-videoclips met beeldsnelheden tot 50p/60p op. De camera levert in Live View via contrast AF uitmuntende scherpstelling die 20% sneller is dan de D5300 en bovendien kunt u de opname starten met slechts één druk op de speciale video-opnameknop.
Voor precisie tijdens het fotograferen zorgt een nieuwe oogsensor dat het beeld dat zojuist is opgenomen automatisch op de lcd-monitor weergeeft zodra het oog van de zoeker wordt gehaald. Wanneer gebruikers het resultaat van foto- en filmopnames nauwkeurig willen instellen, biedt de tweede generatie van Nikon’s Picture Control-systeem eenvoudig devolledige controle over: verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Er kan gekozen worden uit zeven standen, inclusief de nieuwe instelling Gelijkmatig, waarbij alle details behouden blijven en de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen behouden blijft. Dat maakt deze nieuwe instelling ideaal wanneer u bijvoorbeeld later video-opnames wilt retoucheren.

AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

Nikon55-200mm
Een nieuwe en compactere versie van de 55-200 mm, die vooral als tweede kit-objectief bij de Nikon DX camera’s wordt verkocht. Het optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 9 groepen, inclusief een element van ED-glas (extra lage dispersie) dat chromatische aberratie tot een minimum beperkt bij beelden met een hoog contrast. Nikon’s compacte Silent Wave Motor-technologie (SWM) maakt een stille, snelle en nauwkeurige werking van de autofocus mogelijk, wat zorgt voor scherpe opnames bij foto en video .

Compact systeem

Het NIKKOR-objectief van 55-200 mm weegt maar 300 gram en is slechts 83 mm lang wanneer het is ingetrokken. Dit objectief is een prima uitbreiding voor het NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II-zoomobjectief. Wanneer u een kleine D-SLR-camera met deze twee objectieven combineert, hebt u een krachtige dubbele zoomkit die uw tas niet extra zwaar maakt.”