terug

nieuwe visualisatietechniek photogrammetry

Een bolfoto uit de lucht. Onderaan de ingezoomde versie met 3D objecten erin.
Een bolfoto uit de lucht. Onderaan de ingezoomde versie met 3D objecten erin.

Een combinatie van fotorealisme, 3D-modellen en 360-gradenpanorama’s: dat is photogrammetry. Als eerste in Nederland biedt VIA Drupsteen deze bijzondere manier van visualiseren. Met photogrammetry wordt het toekomstige aanzien van een gebied ter grootte van zelfs een complete stad tot in detail getoond. Hierdoor is het de perfecte tool om in te zetten bij het visualiseren van complexe projecten, zoals de bouw van een woonwijk, de aanleg van een nieuwe weg of de realisatie van een nieuw station.
Schermafbeelding 2015-08-09 om 23.37.03

Fotorealisme als uitgangspunt

“Fotorealisme was altijd al ons uitgangspunt bij het in beeld brengen van huidige en toekomstige situaties”, vertelt Maarten Drupsteen, eigenaar van VIA Drupsteen. “Met photogrammetry voegen we een nieuwe vorm toe aan onze huidige visualisatie-methoden: animaties, artist impressions en bolfoto’s. Hierdoor kunnen we nog meer tegemoet komen aan de wensen van onze opdrachtgevers.”
Met photogrammetry worden tienduizenden foto’s – geschoten vanuit een vliegtuig – automatisch omgezet tot één model. Binnen dit volledige correcte model wordt vervolgens het nieuwbouwplan ingepast. Ten opzichte van traditionele modellen is deze methode niet alleen meer up-to-date, het is de perfecte combinatie van fotorealisme, zoals bij bolfoto’s, en de bewegingsvrijheid van virtual reality.

Promotiefilm


meer info over:  VIA Drupsteen