terug

Nieuwe update voor Adobe Photoshop CC

content-aware-crop-fill-step3aAdobe heeft updates uitgebracht voor Creative Cloud-tools en -diensten. De release bevat nieuwe features binnen de populaire Adobe apps, prestatieverbeteringen voor Creative Cloud (CC) en updates voor Adobe Stock.

Onder deze updates vallen ook verbeteringen voor Adobe Photoshop CC, waaronder nieuwe editing tools en een nieuwe selectie- en maskeringwerkruimte:

  • Face-aware Liquify is een eenvoudige manier om artistieke effecten met gezichtsfeatures te creëren terwijl het de gezichtsproporties behoudt. Door gebruik te maken van gezichtsherkenning kunnen nu bijvoorbeeld de vorm van neus en mond worden aangepast, doormiddel van een slider.
  • Content-Aware Crop zorgt voor het automatisch invullen van lege vlakken die ontstaan bij het roteren of uitbreiden van het canvas buiten de originele grootte. Photoshop CC maakt hierbij gebruik van de al reeds bestaande content-aware tool.
  • De nieuwe selectie- en maskeringwerkruimte geeft de gebruiker nog meer mogelijkheden om een onderwerp los te halen van de achtergrond. De werkruimte biedt een uitgebreide keuze aan selectie tools en instellingen om sneller en preciezer te kunnen werken.

De update zorgt verder voor snellere prestaties binnen Photoshop, waaronder vier keer zo goede prestaties wanneer er wordt gewerkt met fonts en Content-Aware features.

Naast Photoshop CC zijn alle updates voor Adobe Creative Cloud hier te vinden.


Bekijk ook deze items