terug

Nieuwe modefotoprijs van start

Stella Huiskamp - Manon Lieven
Stella Huiskamp – Manon Lieven

Nederland is een nieuwe modeprijs rijker. Vanaf 2015 zal jaarlijks de Joke Veeze Award worden uitgereikt. De eerste wedstrijd staat in het teken van modefotografie met als thema ‘Water’. Foto’s van de genomineerden zullen tijdens het FotoFestival Naarden, van 14 mei tot en met 21 juni, op een speciale expositie te zien zijn.
De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De eerste award is gericht op zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. De opdracht mag met een fotostylist worden uitgevoerd.
Deelnemers krijgen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 foto’s te maken met als thema ‘Water’. Inzenden kan tot uiterlijk 31 maart 2015. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 30 mei.
Aan de Joke Veeze Award 2015 is een geldbedrag verbonden van € 3.500,-. De jury bestaat uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.
Joke Veeze Foundation
De Joke Veeze Foundation is in 2013 opgericht, na het overlijden van Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Tijdens de grootste modeveiling van Nederland is haar omvangrijke modecollectie geveild. De volledige opbrengst is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten (fotografie, styling en ontwerp). De stichting organiseert onder meer een award en masterclasses.

www.jokeveezefoundation.nl