terug

Nieuwe Ilford papieren

ILFORD komt met vijf nieuwe Premium Fine Art papers met museum kwaliteit
Ilford is een vanouds bekende naam in de fotografie en komt nu met vijf nieuwe papiertypes, het zijn: Gold Fibre Gloss, Cotton Artist Textured, Fine Art Smooth, Textured Cotton Rag en Smooth Cotton Rag.
ILFORD_New_Media

De papieren

Galerie Prestige Gold Fiber Gloss – de glanzende variant van het populaire ILFORD Fiber Silk, heeft een barietachtige structuur en traditionele fotopapier drager en daarmnee ook het gevoel en de uitstraling van traditioneel fotopapier. Het biedt een groot kleurbereik en hoge scherpte.
Als gevolg van hun eigen oppervlakte structuren hebben de nieuwe Ilford matte fineart papieren hun eigen doelgroepen:
Galerie Prestige Smooth Cotton Rag – dit heeft een heel glad oppervlak, ideaal voor fotorealistische weergave van foto’s met een geode detailweergave.
Galerie Prestige Cotton Artist Textured – heeft de structuur van een tekenpapier, terwijl het Galerie Prestige Textured Cotton Rag juist iets gladder is.
Alle papieren die op basis van katoen gemaakt zijn hebben een gewicht van 310 g/m2, een zeer vergelijkbare kleurweergave en een heel goede houdbaarheid, waarbij ze aan de ISO 9706 norm voldoen.
Galerie Prestige Fine Art Smooth tenslotte is een warmtoon papiertype met hoge scherpte en een grote kleuromvang. Met een gewicht van 200 g/m2 levert het in combinatie met pigment inkten heel lang houdbare afdrukken.
Alle nieuwe papieren zijn te krijgen in de formaten A4, A3+ en A2, daarnaast op rollen van 17, 24, 44 en 50 inch breed.