terug

Nieuwe 24-inch ColorEdge CG247X van Eizo

cg247x-cg-serie-stDe nieuwe CG247X 24-inch grafische monitor is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van professionele gebruikers en is, dankzij de 16-bits Look-Up Table (LUT), het nieuwe Wide- Gamut-IPS-paneel en de ingebouwde kalibratiesensor, de ideale monitor voor iedereen in de prepress, video-editing en fotografie.

cg247x-bk-side-CGHet nieuwe IPS-paneel van de CG247X dekt 99% van de Adobe RGB-kleurruimte en maakt dankzij True Black een contrast van 1500:1 mogelijk. De ColorEdge CG247X werkt met een 16-bits Look-Up Table (LUT) en staat een 10-bits-kleurweergave toe, wat resulteert in een maximale kleurprecisie en -diepte. De Digital-Uniformity-Equalizer (DUE) garandeert een uiterst homogene helderheid en kleurzuiverheid over het volledige oppervlak van de monitor en maakt op die manier een zeer precieze beoordeling van de visuele content mogelijk.

Het in de CG247X geïntegreerde meetinstrument zorgt voor de exacte kalibratie, profilering en validering. Het kan worden geprogrammeerd, zodat de periodieke kalibratie geautomatiseerd kan verlopen. Iedere kalibratiesensor is exact op de individuele monitor afgestemd en met de 3D-LUT kan de kalibratie uiterst precies naar iedere afzonderlijke tint worden overgebracht. De kleurruimtes van mediastandaards, zoals Rec709, EBU, SMPTE-C en DCI, zijn in de fabriek ingesteld.

De ColorEdge CG247X beschikt over een DVI-D-, HDMI- en DisplayPort-ingang alsmede een USB-hub met twee up- en twee downstream-poorten. De ColorNavigator kalibratiesoftware van Eizo en de magnetische afschermkap worden meegeleverd.

radilight-for-coloredge-raRadiLight voor ColorEdge monitoren

radilight-1-cs0Naast de CG247X introduceert Eizo de RadiLight voor ColorEdge-monitoren speciaal voor donkere werkruimtes. De RadiLight kan aan de achterkant van ColorEdge-monitoren worden bevestigd en werpt licht op wat er achter het scherm staat waardoor het contrast tussen scherm en achtergrond minder groot wordt.

De ColorEdge CG247X is vanaf september 2016 leverbaar voor een prijs van € 1.629,-, de RadiLight  gaat € 177,- kosten.