terug

Nieuw: update FocusTune

Michael Tapes Design is één van de leveranciers van een oplossing voor variaties in het AF-systeem van spiegelreflexcamera’s en de eerste die er mee op de markt kwam.
Uiteraard wordt zo’n systeem gebruikt en duiken er mogelijkheden op om het te verbeteren, vandaar dat er nu zowel nieuwe software is, versie 4, als een aangepast ’target’, een nieuw vlak om op scherp te stellen en een nieuwe strip om de scherpte en het verloop ervan te zien en voor de metingen door de software.

Handwerk

Het gebruik van de oplossing van Michael Tapes Design vraagt wat tijd en het hele proces vraagt om het maken van een flink aantal opnames met gedane aanpassingen aan de AF-correctie in de camera. Wanneer je dat nauwkeurig doet door afwisselend elke keer op dichtbij en oneindig in te stellen voor je het AF-systeem laat werken krijg je buitengewoon nauwkeurige resultaten waaruit je de optimale instelling voor een objectief kunt aflezen. Alternatieve software werkt sneller door het AF-systeem vanuit de software bij te stellen, maar zonder steeds de focus eerst ver weg te leggen, dat levert mogelijk iets minder nauwkeurigheid.

lensalign-newtarget
Het nieuwe target, het kleurverloop wordt veroorzaakt door de longitudinale chromatische abberatie van het objectief bij het opnemen bij volle opening.

Update

De software biedt extra mogelijkheden om in te zoomen voor het nauwkeurig plaatsen van de meetpunten, waarvan er ook meer zijn toegevoegd op het nieuwe ’target’. Daarnaast een aantal verbeteringen in h de bediening van de software en de interne rekenroutines en de weergave van de resultaten. Wat heel mooi is, is dat naast de update van de software er ook een update van de hardware wordt geleverd, je kunt die onderdelen van het ding dat je moet fotograferen namelijk vervangen. Voor verzending is het namelijk als een bouwpakket ontworpen, en je kunt het ook weer uit elkaar halen en dan met de nieuwe onderdelen weer opbouwen. Ze waren even uitverkocht, dus het duurt even voor de levering plaatsvindt.
lensalign-02