terug

Nieuwe Sony objectieven

Sony heeft bekend gemaakt dat enkele al eerder aangekondigde objectieven nu beschikbaar komen. Dat zijn een Distagon T* FE 35 mm F1,4 ZA, die tot het beste hoort wat er optisch mogelijk is. Met een lengte van 11 cm, een doorsnee van 8 cm en een gewicht van 630 gram is het een flink objectief.
sony-35-14
Veel kleiner wordt dan de FE 28 mm ƒ/2, die slechts 200 gram weegt en 60 bij 64 mm meet. Drie asferische lenzen en twee elementen van ED glas dragen bij aan een zeer hoge beeldkwaliteit. Voor dit objectief worden ook voorzet converters aangeboden die het ombouwen tot een 21 mm of een fish-eye objectief.
Sony-28-2
In de zomer moet dan de FE 90 mm ƒ/2,8 Makro G OSS verschijnen, het eerste echte macro-objectief voor het Sony systeem. 600 gram zwaar, en opgebouwd uit 15 lenzen in 11 groepen en met interne scherpstelling wat bij macro-objectieven altijd erg handig is.
sony-90-macro

Nocturnus – ƒ/0,95 50 mm

Een Duits bedrijf, Meyer Optik Görlitz heeft voor de Sony – E – vatting een hee lichtsterke 50 mm ontwikkeld met de naam Nocturnus en een lichtsterkte van ƒ/0,95. Het is door de hoge lichtsterkte bruikbaar om bij vrijwel elke lichtsituatie te fotograferen of te filmen. Volgens de fabrikant is het een objectief van hoge kwaliteit wat gezien de prijs van rond de €2000,- ook wel het geval mag zijn. Voor filmers wel handig is het traploze diafragma en ook de handmatige scherpstelling veroorzaakt nauwelijks geluid. De objectieven worden in Duitsland in elkaar gezet en nauwkeurig afgesteld, de productie van de onderdelen vindt elders in de wereld plaats. Het bedrijf geeft 5 jaar garantie op de objectieven, naast dit opvallende type zijn er nog enkele andere in hun aanbod.
nocturnus
Technisch:
50 mm ƒ/0,95
10 Elementen in 7 groepen
diafragmalamellen: 9
Scherpstellen tot: 0,5 m
Gewicht: 720g