terug

Nieuw: Sony A7r II

sony_a7rii
Sony’s nieuwe a7R II camera gebruikt innovatieve beeldtechniek met ’s werelds eerste Back-Illuminated 35mm full-frame sensor. Sony’s nieuwste systeemcamera heeft een hoge resolutie 42,4 MP Back-illuminated CMOS sensor, in-camera 5-assige beeldstabilisatie, interne 4K video-opname tot 100Mbs en een vernieuwd en veel sneller Hybrid AF autofocus systeem. De nieuwe a7R II CMOS sensor biedt een ISO gevoeligheid tot 25600 (uitbreidbaar tot ISO 102400). De vernieuwde high speed AF is tot 40% sneller dan bij de originele a7R dankzij 399 fase-detectie AF-punten op de sensor.

De camera bevat ook een 5-assige beeldstabilisatiesysteem zoals we eerder zagen in de a7 II maar filmt in een 4K resolutie (intern). De 4K filmfunctie is te gebruiken in combinatie met verschillende beelduitsneden waaronder Super 35mm (zonder pixel binning) en full-frame formaat. Daarnaast heeft de camera een verfijnd “XGA OLED Tru-Finder” zoeker met een hoge (0.78x) zoekervergroting.

Sensor

De nieuw ontwikkelde 42,4 MP back-illuminated CMOS-sensor is de geavanceerdste, veelzijdigste en hoogste resolutie full-frame beeldsensor die Sony heeft gemaakt, waardoor de a7R II een nieuw niveau in kwaliteit, gevoeligheid en reactiesnelheid bereikt. In het verleden moesten fotografen gedwongen kiezen tussen hoge resolutie en hoge snelheid. De nieuwe a7R II combineert beide opties dankzij de nieuwe sensor die een gapless on-chip lensontwerp combineert met een AR (anti-reflectie) coating op het glasoppervlak van de sensor.
De a7R II heeft een nieuwe zeer duurzame sluiter die 50% minder trilling genereert dan zijn voorganger. De camera kan ook worden ingesteld op Stil-opnamemodus om foto’s te maken zonder geluid te maken. De nieuwe beeldsensor is voorzien van 399 fasedetectie AF-punten – ’s werelds breedste AF dekking op een full-frame sensor – die samenwerken met 25 contrast AF-punten die het scherp stellen ongeveer 40% sneller maken dan de vorige a7r.

5-assige beeldstabilisatie

Daarnaast is de camera uitgerust met een 5-assige beeldstabilisatie systeem dat is afgestemd op de hoge-resolutie van de sensor. Deze techniek is zowel geschikt om mee te fotograferen als voor video makers die hierdoor makkelijker uit de hand kunnen werken. De effecten van de stabilisatie kunnen worden bekeken via de live-weergave op de LCD of OLED zoeker van de camera.

4K film

De Sony a7R II camera kan films in 4K-kwaliteit (QFHD 3840×2160) op nemen. De camera maakt gebruik van de geavanceerde XAVC-S codec bij een hoge bitsnelheid van 100 Mbps tijdens 4K en 50 Mbps in full HD.
sony