terug

Nieuw: Profoto B2 Off-camera flash

Profoto lanceert een nieuw systeem met compacte Off-Camera Flashes en Lightshaping Tools, die speciaal ontwikkeld is voor snelle en gemakkelijke fotografie op locatie.
profoto-01
Sinds de release van de Profoto B1 in september 2013, heeft Profoto een storm veroorzaakt op het gebied van flitsen. Door een aantal kenmerken, zoals lichtgewicht, met TTL, zonder kabels of snoeren en het gemak van een speedlight, is de B1 echt een zogenaamde ‘game changer’ geworden in de fotografische industrie.
Nu neemt Profoto de volgende stap door de release van de B2 Off-Camera Flitser. De B2 is een lichtere variant van de B1. De B2 bestaat uit een batterypack met 250Ws en er kunnen 2 kleine, zeer lichtgewicht flitskoppen op aangesloten worden. De batterypack kan eenvoudig om de schouder of op de heup gedragen worden en de flitskop kan simpelweg op een lampstatief of op een beugel onder de camera bevestigd worden. Dit zorgt ervoor dat de fotograaf alle kanten op kan, zonder beperkt te worden in zijn bewegingsvrijheid. Verder is het ook mogelijk om batterypack en flitskop beide op een lampstatief te monteren.
De B2 heeft alle voordelen overgenomen die de B1 tot een succes maakten. Hij beschikt ook over zowel TTL als over HSS en hij is snel genoeg om de motordrive van de camera bij te houden en is ongeveer 5x zo krachtig als de gemiddelde speedlite. Ook is het mogelijk om de gehele range aan Lightshaping Tools van Profoto te gebruiken.
Het nieuwe Profoto Off-Camera Flash systeem omvat ook een aantal nieuwe, compacte OCF Lightshaping Tools, die kleiner en meer lichtgewicht zijn voor het gebruik op locatie. Er zijn een viertal softboxen, een gridkit, een snoot en barndoors toegevoegd.
profoto-02