terug

Nieuw: Phase One XF Camera Systeem

XF-waist-IQ3-80MP-80mmLS-side-IQ3badge-v2
Het nieuwe Phase One XF camera systeem is een fundamentele nieuwe ontwikkeling. Alle belangrijke onderdelen van het systeem zijn opnieuw door Phase One zelf ontworpen. De mechanische onderdelen zijn van luchtvaart kwaliteit, de elektronica is geheel naar de huidige standaard, het auto-focus systeem is vernieuwd, er zijn nieuwe mogelijkheden om het systeem aan te passen en uit te breiden, de software is vernieuwd net als de bediening via het touch-screen.
11334251_877932918927747_4526520038340649651_o
 
 
xf_hap
De belangrijkste vernieuwingen:
• Nieuw Autofocus Platform
Het XF Camera Systeem maakt gebruik van een door Phase One zelf ontwikkeld AF-systeem dat onder de naam Honeybee AF Platform wordt uitgebracht, afgekort tot HAP-1.
• Flexibel OneTouch User Interface
Gebaseerd op heldere Scandinavische design ideeën biedt het onetouch UI een naadloos samenwerkende combinatie van knoppen en het touchscreen waarmee elke fotograaf het systeem aan de eigen wensen kan aanpassen en instellen via de camera knoppen of de software. Het systeem kan door de gebruiker aangepast worden zodat het door Phase One bijgewerkt kan worden als de wensne van de fotografen dat vragen.
• Nieuwe IQ3 digitale achterwanden
De nieuwe full frame IQ3 80MP digital back is de eerste die een belichting van 60 minuten mogelijk maakt door het gebruik van een exclusief voor Phase One ontwikkelde sensor. De IQ3 met 60 MP en de IQ3 met 50 MP CMOS zijn de beide andere opties.
• Nieuwe objectieven
Naast de compatibiliteit met de bestaande objectieven zijn er twee nieuwe Phase One Schneider Kreuznach objectieven met centraal sluiter — 120 mm and 35 mm — ontwikkeld die in staat zijn om details te leveren bij achterwanden met meer dan 100 MP.
• De nieuwe Capture One Pro 8.3
Capture One Pro 8.3 is speciaal ontwikkeld voor het XF camera systeem omdat het de mogelijkheid biedt de bedieningselementen van de XF camera aan te passen.
• Nieuwe verwisselbare zoekers
Voor het XF Camera Systeem introduceert Phase One een nieuwe 90° Prisma zoeker net als een nieuwe opzicht zoeker. Ook in combinatie met die laatste zoeker kan de belichting door de camera gemeten worden.
Pro-hero