terug

Nieuw: Nikon1 J5

Het Nikon1 systeem is uitgebreid met een nieuw model, de Nikon 1 J5. Vooral handig is de toevoeging van een knop om de P,S,A en M instelling te kiezen, dat moest bij vorige uitvoeringen via het menu.
Nikon1-J5-1
De andere eigenschappen, zoals de hoge snelheid van het AF-systeem, de hoge beeldfrequentie en FullHD video, zijn gebleven. Er is zelfs een 4K optie toegevoegd, maar met slechts 15 bps zal dat beperkt bruikbaar zijn, zeker bij het vastleggen van beweging.

BSI

Dankzij een nieuwe CX-formaat sensor met BSI techniek, die vier maal groter is dan de sensor van de meeste compactcamera’s, presteert deze camera aanzienlijk beter dan andere compactcamera’s en smartphones.
Nikon1-J5-4
De Nikon 1 J5 is de eerste Nikon-camera waarmee video-opnamen in ultrahoge 4K resolutie kunnen worden vastgelegd. Daarbij kunt u ook schitterende 20,8-megapixel foto’s en vloeiende intervalfilms maken. Omdat de camera over een razendsnel autofocussysteem beschikt, kunnen gebruikers in alle vrijheid probleemloos opnamen maken, zelfs bij weinig licht. Met de nieuwe stand Sport continue AF kunt u gemakkelijk acties met een snelheid van 20 bps vastleggen. Het kantelbare touchscreen en de handmatige instellingen bieden alle mogelijkheden om uw creatieve ideeën optimaal tot uiting te brengen, terwijl 1 NIKKOR-objectieven ervoor zorgen dat elk soort onderwerp met levendige details kan worden vastgelegd. Als u beelden wilt delen, kunt u via de
Wi-Fi- en NFC-functie van de Nikon 1 J5 foto’s van hoge kwaliteit sneller dan ooit tevoren via een smartapparaat uploaden.

Beeldkwaliteit

Elke fotograaf weet dat beeldkwaliteit niet alleen wordt bepaald door de sensor, maar dat het hele proces optimaal moet zijn. De kennis en kunde van Nikon, de 1 NIKKOR objectieven, de EXPEED 5A beeldverwerking tot aan het Picture Control-systeem (zoals neutraal, levendig, monochroom) en de diverse creatieve in-camera standen en filters, maken de Nikon 1 tot een geavanceerd systeem.
Nikon1-schema
De Nikon 1 J5 is de eerste Nikon 1-camera met een grote CX-formaat sensor met BSI-techniek die specifiek is ontworpen om zoveel mogelijk licht op te vangen. Elke pixel wordt perfect gereproduceerd, wat kleurrijke beelden van 20,8 megapixels met fijne details oplevert. De combinatie van het grote ISO-bereik van 160-12.800 van de camera en de geavanceerde ruisonderdrukkingsmogelijkheden van de EXPEED 5A-beeldprocessor zorgt ongeacht het onderwerp waar u opnamen van maakt voor kristalheldere beelden. Nikon’s EXPEED 5A-processor vormt de basis voor de razendsnelle autofocus van de camera, de intelligente ruisonderdrukking en de kristalheldere beelden. De processor kan de vele creatieve standen van de camera en razendsnelle serieopnamen probleemloos met grote snelheid verwerken en de grote hoeveelheid gegevens van de 20,8-megapixel sensor transformeren tot fraaie foto’s en 4K-films.

Snelheid

Dankzij de hoge snelheid van continu-opnamen en het uitstekende hybride autofocussysteem van Nikon 1 beweegt niets te snel voor de Nikon 1 J5. Met deze camera kunt u sneller opnamen maken van acties dan met veen spiegelreflexcamera. Maak met continue AF opnamen met een wereldklasse snelheid van 20 bps of profiteer van een snelheid tot 60 bps als de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld. Draai de standknop eenvoudig naar Sport om eenvoudig toegang te krijgen tot de standen voor continu opnamen van de camera. U kunt de gewenste opnamesnelheid selecteren en een reeks snelle actieopnamen als één groep opnamen weergeven. Nikon’s snelle hybride AF-systeem waarborgt dat elke opname exact op het juiste moment wordt gemaakt. Het systeem maakt gebruik van 171 autofocuspunten waarmee nauwkeurig op het onderwerp wordt scherpgesteld en schakelt direct tussen 105 AF-punten met fasedetectie en snelle contrastdetectie-AF. Fasedetectie-AF detecteert bewegingen razendsnel. Contrastdetectie-AF loopt door tot aan de rand van het beeld, zodat u zelfs bij weinig licht nauwkeurig kunt scherpstellen op onderwerpen aan de rand van het beeld.
Nikon1-J5-2

Overzicht van belangrijke kenmerken:

  • Sensor: 20,8-megapixel BSI-CMOS-sensor.
  • ISO 160-12.800 met handmatige en automatische ISO-instelling.
  • EXPEED 5A: Nikon’s beeldprocessor.
  • tot 20 BPS met continue AF.
  • tot 60 bps bij MF.
  • Video: 1080/60P; 4K/15P ;SD/120P
  • Full HD-intervalfilmclips die bestaan uit maximaal 300 foto’s.
  • PSAM-standen, een instelschijf en een Fn-knop die gemakkelijk toegankelijk zijn.
  • Kantelbare monitor met touchscreen:
  • Wi-Fi- en NFC-functie: deel gemakkelijk; een speciale knop biedt direct toegang tot de Wi-Fi-functies van de camera.