terug

Nieuw: Nikon Coolpix P900

De Nikon Coolpix P900 heeft zelfs met het ingeschoven objectief de afmetingen van een bescheiden spiegelreflexcamera.
157728-P900_Sideshot-023b85-original-1425050417
 
De zeer krachtige optische zoom heeft een dekking van 24 mm tot 2000 mm. In die 2000 mm stand zie je natuurlijk wel dat de camera groter is geworden, maar toch heel veel kleiner blijft dan een spiegelreflex met een vergelijkbare brandpuntsafstand. Daar ligt nog wel de kracht van de kleinere sensor, in dit geval een diagonaal van rond de 8 mm. Ondanks die zeer geringe afmetingen zijn er 16 miljoen pixels op aangebracht, door de BSI techniek is de gevoeligheid zo hoog als bij die afmetingen mogelijk is.
De AF is redelijk snel, met name in de groothoekstand, 0,12 seconde volgens fabrieksopgave. Tele-opnamen uit de hand zijn mogelijk dankzij de geavanceerde optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie die een zeer effectieve vermindering van bewegingsonscherpte biedt, equivalent met fotograferen met een sluitertijd die 5,0 stops korter is.
Snel veranderende onderwerpen kunnen flexibel en probleemloos worden gekadreerd op de grote kantelbare lcd-monitor (RGBW) van 7,5 cm met 921.000 beeldpunten. Daarnaast is er de elektronische zoeker, de oogsensor zorgt voor automatisch overschakelen.
Opnamelocaties worden nauwkeurig bijgehouden doordat de ingebouwde GPS snelle en gedetailleerde informatie biedt, waar ter wereld u ook reist.
De beelden kunnen direct worden gedeeld met ingebouwde Wi-Fi met NFC-ondersteuning.
Voor het fotograferen ben je aangewezen op het JPEG formaat, daardoor wordt het nuttig de werking van de picture control instellingen te bestuderen om opnames te krijgen waar achteraf zo min mogelijk aan bewerkt hoeft te worden.
Filmen kan in Full-HD, tot 1080/60p voor mooi vloeiende bewegingen.

Ondanks de beeldstabilisatie lijkt een statief wel nuttig
Ondanks de beeldstabilisatie lijkt een statief wel nuttig

Kenmerken

  • Objectief: 4,3 – 357 mm ƒ/2.8 – ƒ/6.5 ( beeldhoek 24-2000 mm in kleinbeeld)
  • CMOS sensor, BSI, 16 megapixel
  • Ingebouwde GPS
  • Ingebouwde WiFi
  • Full HD-films: tot 1080/60p
  • Geluid: Zoommicrofoon past opnamehoek van het geluid aan
  • Time-lapse in de camera
  • AF met doelopsporing: De camera vindt het onderwerp.