terug

Nieuw: Leica M-monochrom (typ 246)

Leica M Monochrom_Typ246_01Met verbeterde prestaties, functies en een nieuw ontwikkelde zwart-wit-sensor, overtreft deze camera de hoge normen die door zijn voorganger zijn neergezet.

Kenmerken

De nieuwe opvallende kenmerken van de Leica M Monochrome (type 246) zijn o.a. een hoogwaardige Leica Maestro beeldprocessor en een buffergeheugen met een capaciteit die is uitgebreid tot maar liefst twee gigabyte. Serie-opnamen kunnen nu veel sneller geschoten en bijna ogenblikkelijk beoordeeld worden in de weergavemodus op het LCD van de camera. Als extra voordeel van het toepassen van de Leica Maestro beeldprocessor levert de camera nu ook in minder dan twee seconden hoge kwaliteit JPEG bestanden, naast RAW files in het universele DNG formaat.

Opname bij ISO 12500
Opname bij ISO 12500

De Leica M-monochrom gebruikt een nieuwe 24-megapixel hoge-resolutie zwart-wit sensor, in full-frame formaat. De sensor van de Leica M Monochrom werkt zonder kleurfilters. Het maakt uitzonderlijk scherpe foto’s mogelijk bij iedere gevoeligheid tot ISO 25.000 én met een uitzonderlijke diepte, helderheid en resolutie van details die de beeldkwaliteit van kleurensensors overtreft. Foto’s die zijn gemaakt met de M Monochrom worden gekenmerkt door een uniek fijnkorrelig karakter van details zonder storende artefacten. Een ander voordeel van de nieuwe sensor is dat, naast het portfolio M-objectieven, nu ook vrijwel alle objectieven van de Leica R-serie gebruikt kunnen worden op de Leica M Monochrom.

Ontwerp

Het ontwerp van de Leica M Monochrom (Typ 246) weerspiegelt de gevestigde filosofie van het Leica meetzoeker systeem en concentreert zich op een zekere robuustheid en discretie. De boven- en grondplaat worden vervaardigd uit massief messing en afgewerkt in zwart chrome. De camerabody is vervaardigd uit een sterke magnesium legering. De extreem krasvaste en bijna onbreekbare saffierkristal beschermlaag op het LCD-scherm is van een even hoge kwaliteit.
De Live View functie van deze Leica M Monochrom biedt een goed alternatief voor het gebruik van de optische zoeker. Het hoge resolutie 3 inch LCD met 921.600 pixels zorgt ervoor dat fotografen volledige controle hebben over compositie, belichting, scherpstelling en scherptediepte. Live View biedt ook twee extra scherpstelmethoden: tot tienvoudig vergroten van het opnamebeeld of “Focus Peaking” mode.
L1000085
Dankzij de Full-HD 1080p video-mogelijkheid kan de Leica M Monochrom ook hoge-kwaliteit video’s vastleggen in zwart-wit. Video-opnamen kunnen snel en gemakkelijk worden gestart en gestopt met een aparte opname-knop. Videobeelden kunnen worden opgenomen in Motion JPEG-formaat, dat enorme voordelen brengt voor videobewerking. Optimale geluidskwaliteit wordt gegarandeerd door de optionele Leica microfoon adapter set, bestaande uit een adapter en een stereo microfoon.
Er zal tevens een reeks speciale kleurenfilters in de kleuren geel, groen en oranje beschikbaar komen als optionele accessoires.

Leica M Monochrom_Typ246_Apo-Summicron-M_50_ASPH_left
Technische specificaties:

 • Resolutie: 24 MP (5976 x 3992 pixels)
 • ISO-bereik: 320 – 25.000
 • RAW formaat : DNG
 • Video: 720 / 1080P; Motion JPG / Quicktime
 • Audio: interne microfoon mono, stereo via adapter
 • Geheugenbuffer: 2 GB ± 30 opnames in serie
 • Opslag: SD kaart
 • LCD-scherm: 920.000 pixels, safier beschermglas
 • GPS met de Leica Multifunctiegrip
 • Objectieven: Leica M bajonet, 6-bit codering
 • Gewicht: 680 gram