terug

Nieuw: EIZO DCI-4K-monitor

De EIZO ColorEdge CG318-4K is een 31 inch monitor met een native DCI 4K-resolutie van 4096 × 2160 pixels.
CG318-4K_l2
De ColorEdge CG318-4K is ontwikkeld voor de media- en entertainmentsector (inclusief film en tv), die steeds vaker gebruikmaakt van bestanden met een hoge resolutie en die schermresoluties vereist die geschikt zijn voor 2D- en 3D-CGI, visuele effecten, compositing en color grading. De monitor kan worden gebruikt voor bewerking en als referentiemonitor. Bovendien is hij ideaal voor fotografen en drukwerkspecialisten die een grote monitor met een hoge resolutie en pixeldichtheid nodig hebben.
De ColorEdge CG318-4K gebruikt een IPS-LCD-panel met LED-backlight en een grote kleurruimte, die 98 % van de DCI-P3-kleurruimte en 99 % van de Adobe RGB- kleurruimte reproduceert. De kijkhoek bedraagt 178°, de maximale helderheid 350 cd/m2. Donkere tinten behouden hun diepte dankzij een contrastverhouding van 1500:1, ook wanneer het beeld onder een hoek wordt waargenomen.
Voor videobewerking en postproductie is de ColorEdge CG318-4K uitgerust met een 3D LUT (Look-Up Table), die de afzonderlijke kleuren met behulp van een kubieke RGB-tabel regelt. Dankzij de emulatiefunctie van ColorNavigator NX kan met behulp van de 3D LUT de kleurweergave van films worden geëmuleerd, zodat van te voren kan worden gecontroleerd hoe het beeld bij de kijker wordt weergegeven.
CG318-4K_front_hood_screen
EIZO gebruikt een zogenaamde Digital Uniformity Equalizer (DUE) voor een gelijkmatige verlichting en kleurenweergave over het hele beeldscherm. DUE zorgt ervoor dat de kleuren en de helderheid op het hele scherm homogeen zijn. Bovendien compenseert de DUE-functie ook de effecten die temperatuurschommelingen kunnen hebben op de kleurtemperatuur en de helderheid.
De ColorEdge CG318-4K is uitgerust met een geïntegreerd meetinstrument voor zelfkalibratie dat zorgt voor een blijvende kleurkwaliteit. EIZO biedt twee speciale softwareprogramma’s aan voor kalibratie: ColorNavigator NX en ColorNavigator 6. Hiermee kan de gebruiker normwaarden voor helderheid, gamma en witpunt vastleggen, en een ICC-profiel samenstellen.

Eigenschappen

CG318-4K_screen_size
• Twee DisplayPort-aansluitingen met native resolutie tot 60 Hz
• Twee HDMI-aansluitingen met native resolutie tot 30 Hz.
• Fabrieksmatig gekalibreerd om kleurconsistentie binnen de modelreeks te waarborgen
• 10-bits weergave op basis van een 16-bits Look-Up Table
• Zeven vooraf ingestelde modi: DCI, EBU, Rec.709, SMPTE-C, Adobe RGB, sRGB en CAL
• 5 jaar garantie met on-site exchange en een kleur-en helderheidsgarantie tot 10.000 uur.