terug

Nieuw: E-M5 Mark II LE

E-M5 Mark II Limited Edition

ol-5md-tit
Met de komst van van een Limited Edition van de meest recente OM-D E-M5 Mark II wordt een groot eerbetoon gebracht aan de OM-3Ti, een echte klassieker uit de analoge tijd. De schitterend gerestylde OM-D E-M5 Mark II komt beschikbaar in een oogstrelend retro-design in titanium tinten, dat een link legt met een tijdperk waarin de basis gelegd werd voor de Olympus Micro Four Thirds camera’s van vandaag de dag. Naast de toevoeging van de titanium elementen onderscheidt deze Limited Edition zich van het reguliere OM-D E-M5 Mark II-model door een speciale lederen strap en een genummerde bezitterskaart met een quote van OM designer Yoshihisa Maitani, compleet met een premium, lederen kaarthouder. De bezitterskaart omvat een numerieke aanduiding tussen de 1 en 7000, waarmee de gebruiker een uniek getal heeft als bewijs van de beperkte oplage van slechts 7000 stuks.

M.Zuiko Digital ED 7-14 mm ƒ/2.8 Prool-714

De nieuwe spatwater- en stofbestendige M.Zuiko Digital ED 7-14mm ƒ/2.8 PRO is ’s werelds eerste groothoekzoom in de M.ZUIKO PRO series. Het objecitef huisvest zowel een lichtgewicht en compact PRO design als absolute optische topprestaties. De 7-14 mm ultra groothoek legt van hoek tot hoek haarscherpe beelden vast. Uiteraard zijn ook de PRO kenmerken niet vergeten, zoals de handmatige scherpstelring, die eenvoudig door naar voren of achter te bewegen schakelt tussen autofocus en manual focus. Ook is het objectief voorzien van een programmeerbare functieknop.
Net als alle andere PRO objectieven, is ook deze veelzijdige nieuwkomer volledig weerbestendig, dankzij maar liefst 11 afzonderlijke seals. De veelzijdigheid uit zich in het feit dat de kortste scherpstelafstand slechts 7,5 cm bedraagt, wat ongeveer 20% minder is dan bij concurrerende objectieven. Het objectief weegt ook nog eens slechts de helft van zijn rivalen en maakt hem hiermee geschikt voor fotograferen vanuit de hand, zowel overdag als in het donker.

M.Zuiko Digital ED 8 mm Fisheye ƒ/1.8 Prool-visoog8

Van diepzee-opnames tot heldere nachthemels, de M.Zuiko Digital ED 8 mm Fisheye 1:1.8 Pro biedt een uitgelezen kans om extra creativiteit toe te passen in unieke, dynamische en abstractere groothoekopnames van de meeste prachtige onderwerpen in de natuur. Uitgelezen, ja, want in de deze klasse is de fisheye PRO de lichtsterkste fisheye ter wereld, wat hem uiterst bruikbaar maakt in tal van situaties, vooral bij moeilijk of weinig licht. De kortste scherpstelafstand van 2,5 cm en een maximale vergroting van 0,2x maakt dit objectief een logische keus voor natuurfotografen met passie voor afwijkende perspectieven en oogstrelende bokeh. Uiteraard is de fisheye PRO ook geschikt voor snelle sportopnames, landschappen, interieur- en architectuurfotografie. Voor de onderwaterliefhebbers is er de speciale nieuwe lenspoort, de PPO-EP02.
 
 
ol-strap