terug

Nieuw: drie Nikkor objectieven

Nikon heeft aangekondigd dat binnenkort drie nieuwe objectieven verkrijgbaar zullen zijn. Het betreft een nieuw objectief, de 24 mm ƒ/1,8; een naar verluidt verbeterde 24-70mm ƒ/2.8 en een 200-500 mm ƒ/5,6, alle drie gemaakt voor full-frame, wat Nikon als FX aanduidt.

Zoom: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Dit is het eerste NIKKOR-objectief waarbij het optische ontwerp een asferisch lenselement van ED-glas bevat.
NikonAFS_24_70E_ED_VR-f0d004-original-1438602329
Dit nieuwe element is ontwikkeld om chromatische aberraties en coma tegen te gaan, vermindert de lichtafname en biedt scherpte tot aan de randen. Het nieuwe VR-systeem beperkt de effecten van cameratrilling en maakt het mogelijk om scherpe foto’s te maken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn. De werking van de AF is ook aanzienlijk verbeterd dankzij Nikon’s nieuwste Silent Wave Motor (SWM), die tot anderhalf maal sneller is dan de SWM van de 24-70mm f/2.8G. Dankzij het gebruik van een elektromagnetisch diafragma is een gelijkmatige, nauwkeurigere belichting tijdens snelle serieopnamen mogelijk en treedt er minder slijtage op aan mechanische delen.

Werkpaard

Nikon’s nieuwe 24-70mm-objectief heeft een robuust ontwerp dat jarenlang dagelijks professioneel gebruik probleemloos doorstaat en hoewel het optische ontwerp complex is, met 20 elementen in 16 groepen en voorzien van Nano Crystal Coat, heeft Nikon de constructie van dit objectief versterkt, zodat het nu robuuster is uitgevoerd. De meegeleverde zonnekap is kleiner en de ontgrendeling is in een uitsparing geplaatst, zodat deze niet per ongeluk kan worden verwijderd bij het losdraaien van het objectief. Uiteraard is het objectief volledig weerbestendig en afgedicht tegen vocht en stof. Een fluorcoat die is aangebracht op de voorste en achterste lenselementen stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit en zorgt dat het glas makkelijk kan worden gereinigd zonder het oppervlak te beschadigen.

Vast: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED

De nieuwe 24mm f/1.8G van Nikon past uitstekend bij D-SLR’s met een hoge resolutie.
NikonAFS_24_1.8G-aed22f-original-1438603585
De hoge lichtsterkte van f/1.8 produceert een kleine scherptediepte, een vloeiende bokeh, heldere beelden bij weinig licht en een helder zoekerbeeld. De kortste scherpstelafstand van slechts 0,23m biedt extra veelzijdigheid en creatieve vrijheid. Dankzij het compacte en lichte ontwerp is deze ultragroothoek een fantastische reisgenoot.

Uitstekende prestaties van rand tot rand

De nieuwe NIKKOR 24mm produceert een prachtige helderheid en contrast over het hele beeld. De optische constructie omvat 12 elementen in negen groepen. Twee elementen van ED-glas (extra lage dispersie), twee asferische lenselementen en Nikon’s Nano Crystal Coat staan garant voor scherpe, heldere beelden. Vertekening wordt goed gecorrigeerd, net als mogelijke oneffenheden die vaak optreden aan de randen van een groothoekobjectief, zoals lichtafname of verlies van scherpte.

Telezoom: AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR

De prestaties zijn uitmuntend met een optische constructie bestaande uit 19 elementen in 12 groepen en dankzij drie elementen van ED-glas wordt chromatische aberratie tot een minimum beperkt.
NikonAFS_200_500E_angle2-85ed28-original-1438606602
Als grootste zoomobjectief met een vast diafragma in het huidige NIKKOR-assortiment beschikt de NIKKOR 200-500mm ook over de nieuwste generatie van Nikon’s technologie voor vibratiereductie (VR). Dit indrukwekkende systeem maakt het mogelijk scherp te fotograferen met sluitertijden die tot 4,5 stops langer zijn en biedt de VR-stand SPORT voor het volgen van snelle acties. Daarnaast biedt Nikon’s exclusieve Silent Wave Motor (SWM) een snelle AF-respons. Het elektromagnetische diafragma maakt een stabiele AE-controle mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen.

Altijd uitstekende prestaties

De AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR zet Nikon’s traditie van geavanceerde beeldtechnologie voort. Aangezien de bestaande VR-stand SPORT is geïntegreerd in het VR-systeem, is dit objectief ideaal voor het fotograferen van bewegende onderwerpen, zoals vliegende vogels of snelle sporten. SPORT VR blinkt uit in situaties waarin een fotograaf de camera moet pannen om onderwerpen te volgen. De stand biedt een stabiel zoekerbeeld en maakt een beeldsnelheid bij continu-opnamen mogelijk die vergelijkbaar is met wanneer VR is uitgeschakeld.

voorbeeld met de 200-500 mm
voorbeeld met de 200-500 mm

voorbeeld met de 24 mm ƒ/1.8
voorbeeld met de 24 mm ƒ/1.8