Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Nieuw: Adobe Photoshop Fix

IMG_4028

In mei dit jaar trok Adobe de stekker uit de mobiele Photoshop Touch app, maar is nu weer helemaal terug in de mobiele editing en fotobewerkings apps. Tijdens de introductie van de iPad Pro afgelopen september gaf Adobe al een voorproefje van wat ons op het gebied van apps voor mobiele apparaten te wachten staat en deze week lanceerde Adobe een reeks updates en nieuwe apps, waarvan Photoshop Fix de meest in het oog springende is.

icon175x175Adobe Photoshop Fix is een simpele, maar krachtige nieuwe fotobewerkings app voor de smartphone en tablet. De app heeft veel functies overgekomen van de desktop versie van Photoshop. Voor degene die al gebruik maakten van Photoshop biedt de app dan ook veel vertrouwde functies, zoals de Healing Brush, die net als in de desktop versie spot healing en een clone stempel biedt en Smooth, een vervagen en verscherpen tool. Daarnaast heeft elke tool waarmee in de foto wordt getekend de mogelijkheid de grote, hardheid en opacity van de de brush aan te passen. Die grote is relatief tot het scherm, hierdoor wordt de brush automatisch preciezer als op een specifiek gedeelte van de foto wordt ingezoomd.

screenLiquify

De nieuwe functie Liquify geeft de gebruiker de mogelijkheid tot een krachtige warp tool. In Photoshop Fix komt deze echter ook met face detetection, waardoor de app automatisch de belangrijkste punten in een gezicht herkent. Dit geeft de mogelijkheid om afzonderlijk van elkaar bijvoorbeeld ogen, neus en mond te vervormen.

screensNon-Destructive

Photoshop Fix werkt met een aanpassingslaag, door die samen te voegen komt er nieuwe aanpassingslaag, waarbij alle tools opnieuw te gebruiken zijn. De app werkt non-destructief, met de knoppen bovenin kan achteruit en vooruit door stappen worden gebladerd. Zodra je de foto of de app afsluit is deze optie niet meer beschikbaar, maar is het met het gommetje nog steeds mogelijk om in de huidige aanpassingslaag bewerkingen van een specifieke tool ongedaan te maken.

Creative Cloud

Photoshop Fix is ontworpen met de nieuwe iPad Pro in gedachte. Samen met de huidige en toekomstige mobiele apps van Adobe werkt het bedrijf aan een brede mobiele vormgeving en fotobewerking omgeving. Zo zijn foto’s uit de huidige mobiele versie van Lightroom te openen in Photoshop Fix. Op de laatste hardware van Apple kunnen foto’s van 30MP in de app worden bewerkt, met de aangekondigde iPad Pro worden dit beelden tot 50MP. Elk project wordt opgeslagen in de Creative Cloud en is daarmee direct beschikbaar op meerdere apparaten en daarmee ook voor andere apps van Adobe. Zo kunnen beelden uit Photoshop Fix ook geopend worden in Lightroom en Photoshop, waarbij je een PSD krijgt met alle aanpassingen in aparte lagen.
Adobe Photoshop Fix is gratis te downloaden via de iTunes store voor iPhone en iPad met iOS 8 of hoger. Een versie voor Android is al wel aangekondigd, maar nog niet beschikbaar. Bekijk hieronder een korte promo video van Adobe Photoshop Fix.


Bekijk ook deze items