terug

Nederlandse fotografen maken kans op Sony World Photography Award

 If you are having trouble viewing this email, view as a web page.  WPO - World Photoraphy Organisation © Carla Kogelman, Netherlands, Shortlist, People, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

If you are having trouble viewing this email, view as a web page.
WPO – World Photoraphy Organisation
© Carla Kogelman, Netherlands, Shortlist, People, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

Obesitas, een stilleven met een naaktkat, Vlaamse porno en een baby die net ter wereld is gekomen via een keizersnede: een greep uit de foto’s die kans maken op de Sony World Photography Awards. Maar liefst 173.444 inzendingen kreeg de jury voor haar kiezen, afkomstig uit 171 landen. Onder de kanshebbers vijf Nederlanders: Julie van der Vaart, Carla Kogelman, Michiel Hageman, Lione Bakker en Theo de Witte. 
Zij strijden in verschillende categorieën om de eer. De wedstrijd is verdeeld over drie hoofdcategorieën: professioneel, open en jeugd. Daarbinnen is een onderscheid gemaakt naar verschillende thema’s: dertien binnen de categorie professioneel, tien bij de categorie open en drie bij de jeugd.
Kogelman (ook winnaar van Pf’s Portfolio wedstrijd, zie http://www.pf.nl/carla-kogelman-wint-pf-portfolioprijs/), is genomineerd in de categorie ‘Professional People’, Van der Vaart in de categorie ‘Professional Conceptual’, Hageman in de groep ‘Open Architecture’, Bakker en De Witte in de groep ‘Open Enhanced’.
De fotografen strijden eerst binnen hun eigen categorie om ‘groepswinnaar’ te worden. De winnaars van de tien open en drie jeugd categorieën worden 31 maart bekend gemaakt. In Londen wordt op 23 februari onthuld welke professionele fotografen in de prijzen vallen. Ook wordt bekend gemaakt wie volgens Sony zichzelf fotograaf van het jaar mag noemen. Met de hoofdprijs is een bedrag van 25 duizend dollar gemoeid. De genomineerde foto’s krijgen een plekje in het historische Somerset House in Londen: daar worden ze vanaf 24 april tot en met 10 mei tentoongesteld. Meer informatie over de Sony Awards: www.worldphoto.org.

Tags: Awards

Bekijk ook deze items