terug

Maart/April nummer van Pf

Pf nr. 2 2015
Het maart/aprilnummer van Pf is uit. In dit nummer hebben we een portfolio van Erwin Olaf, een interview met de winnaar van World Press Photo en ook volop aandacht voor het ondernemerschap.
Winnaar World Press Photo
De jury van World Press Photo wilde met de winnende foto een statement afgeven hoe de fotojournalistiek verandert naar meer verhalende fotografie. Dat deden ze met een foto over homofobie, gemaakt door de Deen Mads Nissen die een goede vertegenwoordiger is van de hedendaagse fotograaf.

Marie Cécile ThijsPF_2-2015_PDF-LR 17
Fotografe Marie Cécile Thijs heeft een voorliefde voor surrealisme in haar fotografie. We spreken haar naar aanleiding van haar expositie in Maastricht en het uitkomen van haar boek Characters.

Charlotte Lybeer
De Belgische fotografe Charlotte Lybeer spreekt met Pf over haar beeldend onderzoek naar maskerade.
Lichtspecial: Broncolor
De aftrap van een nieuwe serie artikelen waarin we iedere keer een flitsmerk doorlichten. We trappen af met broncolor.

Ondernemersduo trekt schoolfotografie naar hoger plan
“Over vijf jaar zijn wij de grootste van Nederland en bepaalt onze fotografie de markt van de schoolfotografie.” Ambitieus zijn ze zeker; Ilona Hartensveld en haar partner Corwin Winkelman, oprichters van Sgoolfotografie.nl.

Column: Filip Naudts

Fujifilm T-X1PF_2-2015_PDF-LR 51
Fujifilm heeft, in tegenstelling tot die andere filmgigant, wel met succes de overstap gemaakt van analoge naar digitale fotografie. Met een geheel eigen sensor en opvallende camera’s veroveren ze langzamerhand een behoorlijk marktsegment. Waarom kiezen professionals voor dit merk?

Dag op pad: No Candy
Pf loopt een dagje mee met fotografenduo NO CANDY, bestaande uit de Amsterdamse portretfotografen Malou van Breevoort en Manon van der Zwaal.
Ondernemen: Specialiseren of generaliseren?
Geen fotograaf ontkomt aan de vraag: ga ik de diepte of de breedte in? Oftewel, bied ik mijzelf aan als allrounder of specialiseer ik in een bepaalde richting? Wat is wijsheid, specialiseren of generaliseren?
Portretfotografen:PF_2-2015_PDF-LR 65
– Hans de Kort

– Willem Wernsen
– Robin de Puy
– Rahi Rezvani
DuPho: Portret Peter den Doel
Peter van den Doel is de nieuwe directeur van DuPho. Wie is de man die zal moeten strijden voor de belangen van alle fotografen in Nederland?

Portfolio: Erwin Olaf
VASTE RUBRIEKEN

  • Start
  • Standpunt
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken
    Colofon

Dit nummer bestellen, klik dan hier.