terug

LUMIX S1H met 6K

Panasonic introduceert nieuwe full-frame spiegelloze systeemcamera, de LUMIX S1H. Een camera die video’s van bioscoopkwaliteit produceert en ’s werelds eerste met 6K/24p (3:2)*1 opnamecapaciteit

’s-Hertogenbosch, Nederland, 27 augustus 2019 – Met trots kondigt Panasonic de LUMIX S1H aan, een nieuwe DSLM-camera met een full- frame beeldsensor die professionele videokwaliteit combineert met de flexibiliteit van een spiegelloze camera. Zoals al eerder aangekondigd, is de LUMIX S1H ’s werelds eerste camera die video’s vastlegt in 6K/24p*1(beeldverhouding van 3:2), 5,9K/30p (beeldverhouding van 16:9) en 10- bits 60p 4K/C4K. *2 *3

De nieuwe 24,2-megapixel full-frame beeldsensor is compatibel met de nieuwe Dual Native ISO-technologie. In combinatie met de optimale signaalverwerking door de Venus Engine leidt dit tot een hoge gevoeligheid en minimale ruis. De LUMIX S1H biedt een dynamisch bereik van 14+ stops, net zo breed als dat van broadcastcamera’s, en V-Log/V- Gamut compatibel met de populaire colorimetrie ‘VariCam Look’. Wat de LUMIX S1H zo speciaal maakt, is de onbeperkte opnametijd in alle opnamemodi. Dit is te danken aan de unieke warmteverspreidingstechnologieën van Panasonic. Verder biedt de camera de modi HDR (High Dynamic Range) in HLG (Hybrid Log Gamma), 4:2:2 10-bits HDMI-output en Anamorphic 4:3 plus een aantal praktische tools voor het maken van films, zoals tally-lights, een wave form monitor en een V-Log View Assist-functie.

De LUMIX S1H beschikt over een Body I.S. (Image Stabilizer) die beweging door het trillen van de handen effectief compenseert. Door de Body I.S. (5-assig) te combineren met de O.I.S. (Optical Image Stabilizer, 2-assig) in de lenzen uit de LUMIX S-serie, compenseert Dual I.S. 2 vrijwel elk type bewegingsonscherpte nog krachtiger, wat een 6,5 stops*4langere sluitertijd mogelijk maakt. Het nieuwe vrij kantelbare scherm aan de achterkant, de Real View Finder en de status-lcd zijn groot en hebben een hoge resolutie. Ze zijn daardoor zeer duidelijk. Door het robuuste design kunnen professionele fotografen rekenen op grote betrouwbaarheid.

Dat de LUMIX S1H in staat is uitstekende video-opnames te produceren, is het sterkste punt van deze camera en maakt hem tot een professionele tool voor het vastleggen van filmbeelden.
De S1H heeft een 24,2-megapixel 35mm full-frame CMOS-sensor (35,6 mm x 23,8 mm) die beelden vastlegt in 6K. Met een actieve resolutie van 6.024 x 4.016 beschikt de S1H over circa 24,2 miljoen pixels. Verder is de camera voorzien van een OLPF (Optical Low Pass Filter), die moiré- effecten onderdrukt. In combinatie met de optimale signaalverwerking door de Venus Engine, maakt dit opnames mogelijk bij een maximale ISO- waarde van 51200 met minimale ruis.