terug

Leica Summilux-M 35mm F1.4 ASPH 

Transcontinenta BV, distributeur van Leica in Nederland, introduceert de nieuwe versie van de Leica Summilux-M 35 f/1.4 ASPH speciaal ontworpen voor hoge resolutie Leica sensors. 

De geschiedenis van Leica objectieven gaat meer dan 150 jaar terug in de tijd en vertelt een verhaal over innovatief design, precisie werk zonder compromis en buitengewone kwaliteit. Het is een verhaal over meesterlijke en legendarische objectieven die bekend staan als de beste ter wereld. Dit geldt in het bijzonder voor Leica M-objectieven. Een van de meest veelzijdige onder hen is nu opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd voor de Leica M11 sensor beschermglasdikte en hoge resolutie. Het biedt nu nóg meer creatieve flexibiliteit: de Leica Summilux-M 35 f/1.4 ASPH.    

Het objectief combineert de karakteristieken van een medium groothoekobjectief met een natuurlijke diepte en perspectief, waardoor hij zeer veelzijdig is in te zetten. Of u nu gedetailleerde landschappen vastlegt, foto’s maakt met een hoog contrast of in moeilijke lichtomstandigheden onderwerpen in het close-up bereik wilt fotograferen, de nieuwe Summilux-M 35 F/1.4 ASPH. levert buitengewone resultaten. Dit nieuwe ontwerp beschikt over 11 diafragmabladen, in tegenstelling tot de negen van zijn voorganger, wat leidt tot een zichtbaar verbeterde bokeh.

Nieuwe close-up mogelijkheden

De minimale scherpstelafstand is verkort van 70 naar 40 centimeter. Dit wordt mogelijk gemaakt door een dubbele cam unit, waar patent voor is aangevraagd, welke door Leica engineers ontwikkeld is. Dit betekent dat de scherpstelslag bijna verdubbeld is tot een zeer ruime 176°. Dit is een verdubbeling vergeleken met de vorige versie, terwijl toch het compacte formaat van het objectief behouden is. Dit garandeert betrouwbare, precieze scherpstelling over de hele scherpstelafstand. Tot 70 cm kunt u scherpstellen via de meetzoeker van alle digitale en analoge Leica M-camera’s. Wanneer u dichter bij wilt scherpstellen, zult u eerst een kleine weerstand in de scherpstelring voelen. Hierna kan er in het bereik tussen 70 en 40 centimeter scherpgesteld worden. Om in het bereik tussen 70 en 40 centimeter scherp te stellen gebruikt u de Live View op het LCD-scherm, de Leica Visoflex elektronische zoeker of via de Leica FOTOS app. 

Nieuw en compact ontwerp 

Het industriële ontwerp heeft een update gehad zonder de afmetingen van het objectief te wijzigen. De nieuwe Summilux-M 35 f/1.4 ASPH. is 2 millimeter korter dan zijn voorganger, en 2 millimeter breder. De zonnekap is nu rond van vorm en in het objectief geïntegreerd, zodat het snel en eenvoudig in gebruik te nemen is, net als op de Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. Dit geeft u nog meer vrijheid en flexibiliteit tijdens het fotograferen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De twee kleurvarianten van de Leica Summilux-M 35 f/1.4 ASPH. zullen verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de Leica Dealers in Nederland. De verkoopprijs van de zwarte variant zal € 5.650,00 inclusief btw bedragen en de verkoopprijs van de zilveren variant € 5.850,00 inclusief btw.