Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Leica Summilux-M 28mm f/1.4 lens aangekondigd

Leica-Summilux-M-28mm-f1.4-ASPH-lens-3Leica Camera breidt zijn beroemde lijn M lenzen uit met een nieuwe superlichtsterk 28mm f1.4 groothoek objectief. Het is voor het eerst dat Leica een productie Leica M lens maakt met een diafragma van f/1.4 voor de 28mm lens. Het brandpuntsafstand is populair in de fotojournalistiek en is het wijdste brandpunt dat gebruikt kan worden op een Leica M camera zonder gebruik van de elektronische zoeker of opsteekzoeker. 
Eerder zagen we de Leica 28mm f1.4 lens al in de speciale editie sets die het Duitse merk maarke ter ere van het 100 jarig bestaan. Alleen waren er maar 101 sets gemaakt en begon het bieden vanaf 22.000 euro. Hierdoor was de lens onbereikbaar voor de meeste leica fotografen, tot vandaag.
De Leica Summilux-M 28 mm f / 1.4 ASPH. biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit over het gehele scherpstelbereik, uitstekende contrastweergave in zelfs de fijnste structuren, en een uitstekende weergave van details over het gehele beeld, aldus de fabrikant. Het optische systeem is voorzien van een floating element om ook een hoge beeldkwaliteit in de korte scherpstelafstanden te garanderen.
Leica-Summilux-M-28mm-f1.4-ASPH-lens-design-2 Leica-Summilux-M-28mm-f1.4-ASPH-lens-design
De optische constructie van de Leica Summilux-M 28 mm f / 1.4 ASPH. bevat tien lenzen, waarvan een asferisch met kromming die afwijkt van de typische bolvorm en aanzienlijk bijdraagt ​​aan de compacte afmetingen van de lens. Deze specificaties plus het lage gewicht van slechts 440 gram maakt dit objectief een ideale keuze voor documentaire en reportage fotografen op reis.
Leica-Summilux-M-28mm-f1.4-ASPH-lens
De Leica Summilux-M 28 mm f / 1.4 ASPH. wordt geleverd met een geheel metalen zonnekap. De kap beschermt niet alleen de lens effectief tegen de vermindering van het contrast door vreemd licht, maar ook tegen beschadiging en de ophoping van vuil op het voorste lenselement.
De zwart geanodiseerd Leica Summilux-M 28 mm f / 1.4 ASPH. zal beschikbaar zijn via geautoriseerde Leica distributeurs vanaf juni 2015.