terug

Lancering Techart Pro autofocus adapter

Afbeelding Techart
Afbeelding Techart

Het Chinese bedrijf Techart heeft de Techart PRO AF adapter gelanceerd, ‘s werelds eerste autofocus adapter voor handmatige objecten. Met de adapter kun je gebruik maken van autofocus, ook al heb je een manuele focus lens op je camera.

De adapter is gemaakt voor Leica M lenzen die gebruikt worden op Sony camera’s met een E vatting. Voorlopig werkt de adapter alleen op Sony A7 camera’s. Het bedrijf gaat nog onderzoeken of de adapter ook op de Sony A6300 werkt.

Afbeelding Techart
Afbeelding Techart

De Techart PRO adapter is een lensadapter met een motor en printplaatje, die de camera in staat stelt om de scherpte te meten en te communiceren met de motor. De motor zorgt ervoor dat er wordt in – of uitgezoomd. De scherpstelring van de lens zelf wordt hierbij niet gebruikt. De maximale afstand waarmee de lens kan worden bewogen is 4,5 millimeter.

Naast Leica M lenzen kunnen ook andere typen worden gebruikt, zoals de Leica R, CY, PK en MD. De adapter kan tevens worden gebruikt om de scherpstelafstand van de lens te verkleinen. De motor van de adapter is sterk genoeg om lenzen van 700 gram te bewegen.

De Techart PRO adapter kost 349 dollar en is voor te bestellen via de techartpro.com website van Techart. De adapters komen in maart beschikbaar. Tijdens de actieperiode hoeven geen verzendkosten worden betaald. De adapters hebben 1 jaar garantie.

Bron: www.petapixel.com