Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Jouw beeld in Fotostudio De Jong

Fotostudio De Jong
Vanaf donderdag 29 januari start een nieuw seizoen van Fotostudio De Jong. Vanuit het Machinegebouw in Amsterdam presenteert Wilfried de Jong acht weken lang een wekelijks live-programma over fotografie. Vast onderdeel van het programma is het bespreken van foto’s van mensen uit het publiek. “Iedereen heeft dus kans op zijn ‘one minute of fame’”, vertelt De Jong die hoopt op een actief publiek.
“Iedere week verschijnen er zo’n tachtig tot honderd foto’s op het scherm tijdens de uitzending. Allemaal foto’s die zijn ingezonden door mensen uit het publiek. Foto’s waar misschien wel een mooi verhaal achter zit. Het maakt ons niet uit of ze gemaakt zijn door een professioneel fotograaf of door iemand met een Iphone, we hopen juist op afwisseling.”
De actualiteit loopt als rode draad door de uitzending. “Welke foto’s bepaalden het beeld van die week. Doordat we live zijn kunnen we zelfs van de dag zelf nog beelden meenemen.” Vaste gast is Martijn Kleppe, specialist in persfotografie. In zijn rubriek ‘Waar kijk ik naar?’ treedt hij buiten de kaders van de foto. Net als vorig seizoen bespreekt De Jong elke week één foto uit het oeuvre van een bekende fotograaf. De foto staat als blow up in de studio, terwijl ze de diepte in gaan over dit ene beeld.” Daarnaast gaat documentaire-fotograaf Peter de Krom op pad voor eigenzinnige reportages.
Heb jij een foto met een bijzonder verhaal en wil je een uitzending bijwonen? Meld je dan hier aan.