Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Jobo CPE-3 analoge kleurenprocessor

CPE_3_B_Small_1100xTerwijl fabrikanten de ene na de andere film uit het assortiment halen, is er toch nog goed nieuws voor de analoge fotografie, Jobo komt met een geheel nieuwe, kleinere en goedkopere film processor.

Apparatuur voor in de doka lijkt misschien niet meer van deze tijd. Fotograferen op analoge film is steeds meer een niche van de markt geworden. De productie van film wordt stopgezet, of film wordt steeds duurder, waardoor er minder van wordt verkocht, wat uiteindelijk ook weer leidt tot stopzetting. Tegelijk is de niche van analoge fotografie aan het groeien. Vooral jonge kunstfotografen, die veelal volledige in het digitale tijdperk zijn opgegroeid, kiezen steeds vaker voor de ‘magie’ van film.

CPE_3ohne_Lift_small_1100xEn nu is er ook goed nieuws voor de doe-het-zelver, Jobo komt met een vernieuwde kleurenprocessor de CPE-3. De CPE-3 is een motor aangedreven ontwikkelmachine, die alle films van 135, 120 tot 4×5 inch kan ontwikkelen en papier tot een formaat van 30x40cm, alles zowel in kleur als in zwart/wit.

CPE_3_Lift_small_1100xZowel de chemicaliën als de film of print worden op dezelfde temperatuur gehouden door een thermostaat gecontroleerde waterbak. De temperatuur kan ingesteld worden tussen de 20° en 40°, in stappen van 0,2°. Alle flessen en tanks worden geklemd in de waterbak zodat ze niet gaan drijven en het niveau van het water constant gelijk blijft.

De CPE-3 neemt met 25,5cm x 65,5cm x 33cm minder ruimte in dan de CPP-3 en is ook goedkoper. Toch betaal je voor de Jobo CPE-3  nog €1.190 en de CPE-3 met lift, waarmee chemicaliën eenvoudig en snel zijn te vullen of legen kost €1.590. Voor degene die analoge fotografie dus echt serieus nemen is meer informatie te vinden op de website van Jobo.

Tags: Jobo CPE-3