terug

Jitske Schols over de Kunst van het Vertellen in Kasteel Woerden

Het programma van Maandag 4 april 2022  in Kasteel Woerden.

Jitske Schols: ‘de Kunst van het Vertellen. Haar verhaal gaat over het vertellen van vergeten of verloren gegane verhalen met kunst/beeld/ in plaats van met woorden. Jitske Schols (geb. 1969, Rotterdam, Nederland) werkt met verschillende media, waaronder fotografie, schilderen en het maken van collages. Schols raakte gefascineerd door het verstrijken van de tijd en wat het doet met mensen, dingen of geschiedenissen na het lezen van een boek in de jaren tachtig over de voormalige bewoners van haar ouderlijk huis. In haar kunstwerken richt Schols zich vaak op onvertelde of vergeten (vrouwelijke) verhalen, waardoor de geschiedenis terug naar het heden wordt gebracht. Ze staat bekend om haar fotografische portretten in landelijke dagbladen als De Volkskrant (De zin van het leven), Het Parool of AD Magazine.

© Jitske Schols

20.00 uur in de Ridderzaal https://jitskeschols.com/

13.00 uur- 17.30 uur : Workshop met Jeroen Toirkens: ‘ Jouw verhaal naar een hoger niveau’.

Voor meer informatie zie onze website: https://fotografencafekasteelwoerden.nl/14-30-17-00-workshop/

18.00 uur: Fotografendiner in restaurent KasteelWoerden. Reserveren via info@kasteelwoerden.nl

19.00 uur: Fotoplaza. Aanstormend talent toont recent werk. Dit keer met: Sam Warnaar, Ingeborg Everaerd en Eva Veldhoen

21.15 uur: Portfolio Reviews met Katharina Pohlmann, Corrie de Kruif,  Evelyne Jacq en Roel van der Bij. 

Gasten kunnen een aantal foto’s voorleggen aan deze reviewers en die zullen, ieder vanuit hun eigen insteek, de sterke en minder sterke punten van de foto bespreken.

Onze reviewers hebben een jarenlange ervaring in de fotografiewereld en hebben veel ervaring als coach/leermeester. Met de adviezen van de reviewers krijg je handvatten om nog meer uit je fotowerk te halen.

Katharina  Pohlmann heeft deelgenomen aan tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Ook heeft zijn tientallen nominaties ontvangen voor haar werk.

Sinds 1992 verdiept zij zich via o.a. opleidingen in de fotografie en neemt zij deel aan diverse fotografische en artistieke uitingen.

Katharina is een veelgevraagd portfolio-reviewer, jurylid en coach.

Corrie de Kruif heeft zich gespecialiseerd als afscheids- en herinnerings-fotograaf. Zij is ookkunstenaar. Ze is als autonoom fotograaf afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. 

Evelyne Jacq  heeft ruim 20 jaar ervaring als persfotografe voor onder meer NRC Handelsblad, NRC Next en Foto-persbureau Hollandse Hoogte. In Bretagne, waar als Française haar wortels liggen, vindt ze de rust en ruimte om zich uitsluitend te richten op autonome fotografie.

Roelvan der Bij heeft een opleidingen gevolgd aan het Grafisch Lyceum te Utrecht, de Famous Artist School (fotografie) te Amsterdam, de Nieuwe Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht en bij de Woerdense kunstenaars Henk Schippers en Jan Vermaat. De drang om te tekenen en te schilderen is hem in het bloed meegegeven.

NB. De toegang tot de diverse activiteiten (muv de workshop) zijn gratis. reserveren niet nodig.

Fotografencafé Kasteel Woerden
Kasteel 3, 3441 AW Woerden
I    www.fotografencafekasteelwoerden.nl
E   fotografencafekasteelwoerden@gmail.com
F   facebook.com/fotografencafe
T   @fotografencafe