terug

Het meinummer van Pf is uit!

Coverfoto: Danielle Kwaaitaal
Coverfoto: Danielle Kwaaitaal

In het meinummer van Pf besteden we aandacht aan veel verschillende disciplines. Zo hebben we  onder andere een interview met kunstenares Danielle Kwaaitaal die exposeert in Naarden, vragen we Lara Jade naar haar carrière in de modefotografie, vertelt Documentair fotograaf Nick Hannes over zijn projecten. Bekijk hieronder de hele inhoud:

Fotofestival Naarden
Fotofestival Naarden heeft dit jaar het thema ‘Water’. Kunstenares Danielle Kwaaitaal exposeert met een uitgebreide tentoonstelling van haar meest recente werk. In haar serie Après nous le déluge figureert het thema op een romantische en vooral metaforische wijze in haar duistere en melancholische stillevens, allen onder water opgenomen.”
Lara Jade
De Britse fotografe Lara Jade timmert hard aan de weg binnen de muren van de mode-industrie. We spraken haar over haar carrièreverloop en de queeste om de modefotografie te veranderen.
Flokje van Lith: het mysterie achter de blik
Pas begonnen met vrij werk en nu al gelauwerd met prestigieuze prijzen. Sinds haar onverwachte expositie op Fotofestival Naarden in 2011, gaat het Flokje van Lith voor de wind. Met haar fotoserie Promise verdwalen we in een mystieke wereld vol onontdekte verhalen.
Documentair fotograaf Nick Hannes
De projecten van Nick Hannes laten de vele gezichten van onze vooruitgang zien in de projecten Mediterranée en Red Journey. Het gezicht van onze mogelijke toekomst is binnenkort te zien in Gent.
Sony A7 II
Sony veroorzaakte ruim een jaar geleden een revolutie met de introductie van de A7. De feedback die Sony kreeg op de A7 werd binnen een jaar vertaald naar de A7 II. Een nieuw model met beeldstabilisatie en tal van verfijningen.
Fujifilm X100T
Een compacte camera om bij je te hebben die ook goed genoeg is voor als er toch interessante foto’s kunnen worden gemaakt. Veel fotografen zijn er naar op zoek en bij heel wat fotografen is de keuze gevallen op de compacte Fujifilm camera met X-trans sensor en hybride zoeker. De nieuwste versie ervan is de X100T.
De kracht van aanbevelingen
Om meer werk te genereren, nieuwe klanten te trekken en je huidige klanten te behouden is het zinvol om je als professioneel fotograaf ook bezig te houden met de marketing van je product. Wat zijn de do’s en don’ts?
Love Radio
Met de indrukwekkende transmediale documentaire Love Radio wonnen fotografe Anoek Steketee en journalist Eefje Blankevoort de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek bij de Zilveren Camera.
Elinchrom
In het vorige nummer startte de nieuwe serie artikelen waarin we iedere keer een flitsmerk doorlichten. In deze tweede aflevering is Elinchrom aan de beurt.
HIPA 2015
De HIPA in Dubai is een internationale fotowedstrijd met de grootste prijzenpot ter wereld. Het thema in 2015 was Life in Colour. De Grand Prize hiervoor ging naar Anurag Kumar uit India.
DuPho Onbetaalde (over)uren
Regelmatig komt het voor dat een fotograaf voor het blok wordt gezet om tijdens een opdracht toch nog even een paar extra foto’s te schieten, gewoon voor erbij, zonder extra kosten. Elke fotograaf gaat hier weer anders mee om. Bij de meeste fotografen die wij spraken, blijkt dat er handige methoden zijn om de klant te laten inzien dat je als fotograaf je geld waard bent.
Portfolio: Cris Toala Olivares

Vaste rubrieken:

  • Start
  • Standpunt
  • Column Filip Naudts
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken

Bestel het meinummer hier!